Đilas (SSP): Marinika Tepić se oporavlja u Novom Sadu, protesti se nastavljaju nakon Božića 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Sva tri poslanika opozicije koji su štrajkovali glađu završili su taj protest i sada se nalaze sa svojim porodicama, izjavio je u nedelju uveče predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas, gostujući u dnevniku Nova S televizije.

„Prevezli smo Mariniku Tepić u Novi Sad, svi oni će vaditi krv svaki dan i svake večeri i proveravati nivo glukoze, sa po kašikom supe na svaki sat će se polako vraćati u normalan život, a lekari misle da nema opasnosti po njihovo zdravlje“, dodao je Đilas.

Tepić je najduže štrajkovala glađu, a nešto kasnije su joj se pridružili i Jelena Milošević i Branko Miljuš. Štrajk, koji je proglašen zbog navodnih brojnih neregularnosti na izborima, okončali su u subotu uveče.

Govoreći o planovima opozicione koalicije Srbija protiv nasilja Đilas je rekao da će protesti biti nastavljeni iza (pravoslavnog) Božića, i da sigurno neće biti svakodnevni.

Lider SSP je još rekao da očekuje dolazak stranih posrednika u Srbiju, koji bi na osnovu izveštaja posmatračkih misija mogli da preporuče kako izaći iz postizborne krize u zemlji.

Đilas smatra da nova beogradska vlast uopšte neće biti formirana, odnosno da se „Vučić neće usuditi ni da pokuša da tako zaokruži očiglednu izbornu pljačku“ u glavnom gradu.

„Verujem da će se izbori uskoro ponoviti u Beogradu“, zaključio je lider SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari