Đilas: Visoki službenici MUP Papić i Antonijević masakrirali čoveka, treba krivično da odgovaraju 1Foto: Beta/ Branislav Božić

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je danas da je protiv dvojice funkcionera Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Gorana Papića i Tomislava Antonijevića potrebno pokrenuti krivični a ne disciplinski postupak zbog napada na Dejana Pejovića.

„Ova dva pripadnika MUP-a nisu u toku intervencije prekoračili ovlašćenja, nego su kao klasični batinaši masakrirali Dejana Pejovića. Ovog doktora nauka, oca troje dece, tukli su pesnicama, šutirali nogama i to u prisustvu Pejovićeve supruge. Potom su mu vezali lisicama ruke na leđa i uveli na zadnje sedište službene ‘škode’, gde ga je Papić udario više od dvadeset puta. Maltretiranje je prestalo tek po dolasku patrole iz stanice na Voždovcu“, naveo je Đilas.

U pisanoj izjavi on je ocenio da su se Papić i Antonijević ponašali kao klasični kriminalci i da ih tako treba i tretirati.

„To što su na tako visokim pozicijama u MUP-u je samo otežavajuća okolnost. Postavlja se pitanje ko je ove batinaše postavio na ta mesta jer i taj mora da snosi odgovornost“, dodao je on.

Đilas je upitao kako je Papić od mesta konobara sa završenim mesarskim zanatom došao do mesta zamenika šefa Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

„Pretpostavljam da mu neće biti problem da građanima pokaže diplomu fakulteta koji je Papić u prethodnih pet godina završio i bez koje nije mogao da bude postavljen na sadašnju funkciju. Nadam se da nije u pitanju onaj nepostojeći iz Londona koji je završio njegov nepriznati kum Nebojša Stefanović“, dodao je on.

Funkcioneri MUP-a Papić i Antonijević udaljeni su sa posla do okončanja disciplinskog postupka zbog prebijanja ugostitelja na Voždovcu.

Vlasnik restorana „Jahorina“ na Voždovcu Dejan Pejović pretučen je 22. oktobra, a kako tvrdi, pretukla su ga dvojica pripadnika SBPOK-a od kojih je jedan Goran Papić.

Prema navodima Pejovića, pretučen je zbog toga što je otvorio lokal u blizini restorana Milorada Papića, Goranovog oca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari