Đilas: Vlast bi da nas razori, opozicija će biti jača 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas veruje da će opozicija biti jedinstvena i jača posle, kako je ocenio, pokušaja vlasti da je razori.

„Nemam problem da im budem tema, ali verujem da će opozicija biti jedinstvena i još jača posle pokušaja vlasti da je razori iznutra i spolja“, napisao je Đilas na Tviteru povodom teksta u Večernjim novostima „Od Jankovića se odmiče i Đilas“.

Prethodno je Đilas komentarišući taj tekst u kome se navodi da su poslednja dešavanja u Pokretu slobodnih gradjana dovela pod znak pitanja i eventulani dogovor predsednika PSG Saše Jankovića i Đilasa o beogradskim izborima, na Tviteru napisao da se „spinovanje režimskih medija protiv opozicije nastavlja“.

Na Tviteru se oglasio i lider Narodne stranke Vuk Jeremić koji je pozvao opozicione stranke da budu solidarne i da ne daju da ih “zavade”.

“Udarac na bilo koga iz istinske opozicije je udarac ideji o slobodnom Beogradu na proleće, a uskoro potom i celoj Srbiji. Danas je meta Pokret slobodnih građana, sutra će biti neko drugi od nas. Budimo solidarni i ne dajmo da nas zavade, veliki je posao pred nama”, napisao je Jeremić.

Janković je u intervjuu za Dojče vele ocenio da je ogromna količina energije, vremena i resursa koje je Aleksandar Vučić „uložio da u najveću pretnju po svoju vlast unese ovakvu vrstu negativnosti, podmetanja, tračeva, najružnijih stvari“.

Predsednik PSG juče je za N1 rekao da se razgovara sa Đilasom o beogradskim izborima i da će verovatno biti saradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari