Đilasova SSP u blagom porastu 1Foto: FoNet/Stranka slobode i pravde

Rejting naprednjaka i socijalista je nepromenjen, podrška SSP Dragana Đilasa blago raste, izborni cenzus od tri odsto prošli bi još DJB i koalicija DSS-POKS, pokazuje najnovije istraživanje javnog mnjenja agencije Faktor plus, objavljeno u dnevnom listu Blic.

Na pitanje za koga biste glasali kada bi se parlamentarni izbori održali u nedelju, 58 odsto ispitanika je odgovorilo za listu SNS – Aleksandar Vučić, za SPS je 9,3 odsto, a za SSP Dragana Đilasa je 5,1 odsto.

Za koaliciju DSS-POKS glasalo bi 4,3 odsto, za Narodnu stranku Vuka Jeremića 3,9 odsto, za Zavetnike Milice Đurđević Stamenkovski 2,9 odsto, za „ekološke pokrete“ bez određenja ko su 2 odsto, za Dveri 1,7 odsto, za Savez 90 zelenih 1,4 odsto, za DS 1,4 odsto, za PSG 1,3 odsto, za SRS 1,2 odsto, za Zdravu Srbiju 1,2 odsto, za Jedinstvenu Srbiju 1 odsto. Za „neku drugu“ listu izjasnilo se 2,9 odsto.

Na pitanje da li biste izašli na parlamentarne izbore kada bi se održali u nedelju, 48 odsto ispitanika je odgovorila sa DS, a 35 odsto sa ne.

Upitani da li treba razdvojiti predsedničke, parlamentarne i gradske izbore 27 odsto je odgovorilo sa da, a 63 odsto sa ne.

Na pitanje da li smatrata da će sve opozicione stranke izaći na izbore sa da je odgovorilo 36 odsto ispitanika, sa da, verovatno 28 odsto, sa ne, ali ostavljam mogućnost 22 odsto, dok 11 odsto tvrdi da neće.

Da je Srbiji potrebna ekološki orijentisana ekološka stranka smatra 41 odsto ispitanih, da nije 36 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari