Đorđević negirao da je pozivao na atentat na Aleksandra Vučića 1Foto : Beta/Miloš Miškov

Predsednik Pokreta „Oslobođenje“ Mlađan Đorđević negirao je danas tvrdnje pojedinih medija iz Republike Srpske da je pretio porodici predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da je izjavio da na njega treba izvršiti atentat.

„Poslednji u nizu su Alternativna televizija iz Banjaluke i zvornički portal Zvornik danas, koji u tekstu o Nebojši Vukanoviću, opozicionom poslaniku u Skupštini Republike Srpske, Đorđevića nazivaju ‘teroristom’ i ‘osobom koja je pretila Vučićevoj porodici i rekla da na njega treba izvršiti atentat’. Radi se o najobičnijim klevetama i lažima u službi Aleksandra Vučića“, naveo je Đorđević.

On je u saopštenju dodao da u objavlјenim tekstovima jedino nije sporno to što već godinama javno ukazuje na, kako se izrazio, „kriminalne aktivnosti Aleksandra Vučića i veze njegove porodice sa organizovanim kriminalom“.

„Nikada nisam pričao o bilo kakvom atentatu. Ja kažem da Vučić mora biti smenjen i uhapšen, kako bi odgovarao za plјačku, korupciju, kriminal, izdaju Kosova i Metohije i protivustavno uvođenje diktature u Srbiju“, dodao je on.

Prema njegovoj proceni, pogrešna je i kratkovida i pristrasnost dela medija iz Republike Srpske prema vlastima u Srbiji.

„Vučić radi protiv Republike Srpske. Oslobađa optuženog za ratne zločine Edina Vranja, predaje predmete za zločine nad Srbima tužilaštvu u Sarajevu, sastaje se sa Bakirom Izetbegovićem, prihvata Kristijana Šmita za visokog predstavnika, iako se Republika Srpska tome protivi“, naveo je on i dodao da su ti novinari „stali na stranu lopovskog i izdajničkog režima, a protiv interesa Republike Srpske i srpskog naroda uopšte“.

Đorđević je najavio i pravnu akciju zbog pisanja portala Zvornik danas i Alternativne televizije.

„Laži i klevete neću tolerisati. Slučaj je predat pravnicima. Ukoliko tužba bude uspešna, novac će biti uplaćen u humanitarne svrhe, kao što sam činio i u ranijim presudama za klevetu protiv Vučićevih medija“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari