Đorđević: Režim u Beogradu ćuti dok se stvara Velika Albanija 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Predsednik Pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević izjavio je danas da „režim u Beogradu ćuti dok se stvara Velika Albanija“,  što se vidi, kako je ocenio, „ratifikacijom sporazuma između Albanije i  takozvanog Kosova,  kojim se stvara jedinstvena teritorijalno-administrativna celina koja zahvata po 30 kilometara sa obe strane granice“.

„Gledamo već poodmakle korake u ostvarivanju Velike Albanije na terenu i to na teritoriji koja je prema Ustavu i međunarodnom pravu sastavni deo   Srbije“, naveo je Đorđević u pisanoj izjavi.

On je upitao „gde je Aleksandar Vučić, kome su obično puna usta patriotizma?“, ali i gde su Vlada i drugi državni organi Srbije.

„Imamo li mi državu ili svi čekaju mig od Vučića po pitanju suvereniteta i Ustava? Ili ćute, jer svi znaju šta se dešava i da su upravo oni omogućili stvaranje velikoalbanske države“, rekao je Đorđević.

Кako je ukazao, funkcioneri Srpske liste se i „dalje nalaze u takozvanoj vladi Кosova, te direktno učestvuju u tim procesima“.

On je naveo da se „nizom dokumenata koje je potpisala Sropska napredna stranka (SNS) od kada je na vlasti, od Briselskog do Vašingtonskog sporazuma, uništavalo prisustvo Srbije na Кosovu i Metohiji i ujedno omogućavala integracija Albanaca u zajedničku državu“.

„Cela priča oko Otvorenog Balkana  je paravan za albanski interes uz saučesništvo izdajničkog režima u Beogradu. U suprotnom, Srbija bi pokrenula pitanje takvih integracija sa susednim državama u kojima žive Srbi“, rekao je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari