Đorđević: Šetnja za Olivera umesto referenduma 1foto twitter

Mlađan Đorđević, bivši savetnik Borisa Tadića i predsednik udruženja Oslobođenje, objavio je na Tviteru da je bio na blokadi kod Preljine. Srbija je ponovo stala. Blokada na Preljinama i kolona dugačka kilometrima. Građani u miru i strpljivo čekaju pad izdajnika Aleksandra Vučića, i odlazak Rio Tinta. Ustanak ili nestanak”, poručio je Đorđević na Tviteru.

Čelnik udruženja Oslobođenje zalaže se za građansku neposlušnost masovnih razmera, ponavljajući da aprilski izbori ne postoje, kao ni januarski referendum. Đorđević za Danas ističe da je 16. januar za njega dan kada će obeležavati sećanje na Olivera Ivanovića, kosovskog političara, ubijenog 2018.

– Mi ćemo se pridružiti pozivima koji su se već pojavili na društvenim mrežama i pozivati narod i svoje simpatizere da tog dana svi zajedno, kao i svake godine do sada, obeležimo godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića i još jednom ukažemo na kriminalnu prirodu režima Aleksandra Vučića, kaže Đorđević. On se osvrće i na 16. januar 2018.

“Tog dana je mučki ubijen čovek prema kome su pre toga mafijaška SNS i njeno krilo na Kosovu i Metohiji, tzv. Srpska lista vodili najstravičniju kampanju na režimskim medijima. Do dan-danas mi ne znamo ništa o tom ubistvu, njegovim počiniocima i naručiocima, ali znamo odlično ko je bio njegov inspirator. Iza toga stoje Aleksandar Vučić i njegova klika. I zato ćemo mi tog 16. januara podsetiti na to ubistvo, sećati se Olivera Ivanovića i posetiti njegov grob. Ništa drugo ne postoji tog dana“, navodi čelnik Oslobođenja.

Referendum, po njemu, nije legitiman i ne treba ni da se održi jer ga je „izglasala nelegitimna, jednopartijska skupština, što je tipičan primer diktature“.

„Izlazak na referendum je, tako, davanje pristanka na Vučićeve mahinacije srpskim pravnim i političkim sistemom. Isto čini i opozicija koja izlazi na izbore, kao i ona koja poziva na referendum. Pristaju na Vučićeve igrice, umanjujući tako energiju naroda viđenu na protestima“, kaže predsednik Oslobođenja.

„SNS će i na izborima, i na referendumu krasti, ucenjivati, podmićivati, prebijati, izvoditi glasače po spiskovima. Na to ne treba pristati mirno“, dodaje on.

Prema Đorđeviću, pošten referendum, kao ni slobodni izbori, neće biti održani dok se ne smeni režim. U aktuelnoj situaciji, ocenio je on, svima je jasno da je „referendum u stvari podvala režima“.

„Ako se održi referendum o Ustavu, uskoro ćemo imati isti takav i o Rio Tintu, i o brisanju Kosova i Metohije iz preambule, kao i o svim drugim pitanjima koja se žele nametnuti srpskom narodu”, tvrdi Mlađan Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari