Đorđević za Danas o odlasku kod Ponoša: Delimo stav da nema saradnje sa Vučićem 1foto: Privatna arhiva

Sa Zdravkom Ponošem delimo beskompromisni stav da ne sme biti saradnje sa (Aleksandrom) Vučićem, kaže za Danas Mlađan Đorđević, predsednik vanparlamentarnog pokreta Oslobođenje, na pitanje zašto je bio gost na izbornoj skupštini Ponoševog pokreta Srbija centar – Srce, u nedelju.

„Bio sam na svečanom delu Skupštine pokreta Srce kao gost i na poziv Zdravka Ponoša, sa kojim sam dugo godina u prijateljskim i komšijskim odnosima“, dodaje Đorđević.

Đorđevićeva fotografija sa ovog događaja bila je povod za brojne komentare pristalica vlasti na društvenim mrežama, u kojima se ističe da je Đorđević proruski orijentisan i protiv uvođenja sankcija Rusiji, dok Ponoš ne isključuje tu mogućnost, i vidi Srbiju na Zapadu.

„Iako ima falinku da je izašao na tzv. izbore i iako se ne slažemo oko EU i sankcija Rusuji, protiv kojih sam ja, ono što podržavam kod njega je stav da nema članstva tzv. Kosova u UN, niti priznanja lažne države. Osim toga, delimo beskopromisni stav da nema saradnje sa Vučićem, kojem se ništa ne sme verovati niti se podržati bilo šta što vlast radi, jer ni oni ne poštuju zakone koje su doneli“, napominje Đorđević za Danas.

„Moj stav ostaje isti – da se mafija ne može pobediti na izborima koje sama raspisuje, niti se Vučić može smeniti izborima. Jedini put je opšta građanska neposlušnost svim nenasilnim sredstvima, zajednički rad svih onih koji su iskreno protiv Vučića i umrežavanje u taj oslobodilački pokret i pojedinaca, i NVO, i stranaka, i pokreta. Vreme će pokazati da sam u pravu, a do tada svima nama koji smo protivnici ovog ludila ostaje da se prepoznajemo, upoznajemo i umrežavamo“, zaključuje Mlađan Đorđević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari