Đukanović pomirljivo o učesnicima protesta, poziva na razgovor i medije na uzdržanost (VIDEO) 1Vladimir Đukanović, FoNet/Ognjen Stevanović

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović naveo je da „poenta zapadnih službi, koje inače sve ovo potpiruju, upravo i jeste da vlast reaguje burno i agesivno kako bi se ovi što blokiraju medjunarodnu saobraćajnicu prikazli kao žrtve“.

„Zapadne službe preko svojih ispostava namerno provociraju vlast da reaguje burno i da pošalje policiju. Sa druge strane, vlast ne sme nikako da se upeca na tu udicu, već naprotiv mora da se pokaže mudrijom i da junački sve to istrpi“, rekao je Đukanović u autorskom tekstu u Politici, povodom protesta „Srbija protiv nasilja“, tokom kojeg je blokiran most „Gazela“.

On je naveo da je „sama ideja postavljanja šatora na međunarodnoj saobraćajnici potez ravan ludilu i neko bi rekao potez ravan političkom samoubistvu“.

Podsetimo, u petak je više desetina hiljada građana šetalo u protestu „Srbija protiv nasilja“ od zgrade Narodne skupštine do mosta Gazela i autoputem do Arene gde su neki i proveli noć.

Sledeći protest je u subotu 27. maja.

Đukanović se prethodno u subotu oglasio i pomirljivom video porukom na svom Tviter nalogu.

„Molim sve u Srbiji na smirivanje tenzija i molim da se razgovara. Molim medije sa obe strane da ne potpiruju podele. Mediji bliski vlastima da ne omalovažavaju ljude koji su na protestu, jer većina tih ljudi nisu za opoziciju koja pokušava da preuzme protest već su za promene nečeg što nije dobro u društvu, a mi smo bili dužni i dužni smo svakakako da ih čujemo. Molim medije koji su bliski opoziciji da ne vređaju ljude koji će doći na miting SNS. Molim sve da razgovaramo i da čujemo narod koji je s pravom gnevan, jer smo dve strašne tragedije kao društvo doživeli. Molim SNS da posle stranačke skupštine u subotu 27.maja promeni pristup u obraćanju prema biračima, jer stasale su nove generacije koje se ne informišu putem TV i novina. Mnogo mora da se razgovara i mnogo toga da se menja“, poručio je Đukanović.

Za Đukanovića se smatra da povremeno u javnosti iznosi stavove kakve nejavno ima predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari