Đurđević Stamenkovski: Rezolucijom o Srebrenici se samo produbljuju sukobi 1foto M.K./ATAImages

Ministarka za brigu o porodici i demografiji ;Milica Đurđević Stamenkovski ocenila je danas, nakon usvajanja ;Rezolucije kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici, da taj dokument samo produbljuju sukobe i podstiče destabilizaciju na Balkanu.

Ona je u pisanoj izjavi navela da 106 država nije glasalo za „sramotnu Rezoluciju“, uprkos tome što su njeni sponzori lobirali i vršili pristisak na zemlje da podrže taj predlog.

„Njeni zastupnici i sponzori su uložili milione u lobističke grupe, vršili su nezamisliv pritisak na države, agitovali svim sredstvima za usvajanje rezolucije. Sve su to činili u borbi protiv male, ali junačke Srbije. I opet je daleko veći broj zemalja odbio da podrži ovaj politički dokument“, kazala je Đurđević Stamenkovski.

Po nenim rečima, današnji događaj je „pobeda slobodarskog srpskog naroda“ i građani Srbije i Republike Srpske treba da budu ponosni.

Na današnjoj sednici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija ;84 zemlje su glasale za prelog Rezolucije, protiv je bilo 19, dok je 68 zemalja bilo uzdržano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari