Đurđević Stamenkovski: Ukrajinski konflikt počeo još "majdanskom revolucijom" 1Foto FoNet Aleksandar Barda

Predsednica stranke Zavetnici, Milica Đurđević Stamenkovski, rekla je danas da je ukrajinski konflikt počeo još „majdanskom revolucijom i nasilnim državnim udarom u Kijevu“ pre osam godina, iako Zapad tvrdi da je rusko-ukrajinski rat počeo na današnji dan pre godinu dana.

Ona je pred fotografijama stradanja ruskog naroda na istoku Ukrajine kazala da je „od 2014. godine preko tri miliona Rusa proterano je iz svojih domova u Donbasu“, saopštili su Zavetnici.

Po rečima Đurđević Stamenkovski, ukrajinski ekstremisti su spaljivali žive ljude u Odesi i ubili 165 ruske dece, navodeći da „zapadna propaganda“ danas tvrdi da je sve počelo 24. februara prošle godine.

„Zapad je želeo bratoubilački rat u Ukrajini, želeo je povampirenje nacizma i sve su radili da Кijev postane mesto odakle će se sprovoditi operacija opkoljavanja Ruske Federacije“, ocenila je predsednica Zavetnika.

Đurđević Stamenkovski je kazala i da su danas izložene fotografije pokazatelj šta se dogodi sa jednom državom koju NATO uverava da joj je saveznik.

„Donbas je pre Majdana bio najrazvijenija privredna regija u Istočnoj Evropi koja je mogla da se uporedi samo sa rurskom oblašću u Nemačkoj“, rekla je Đurđević Stamenkovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari