Đurić: Albanci seju mržnju i šire strah 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Srbija ne treba da se plaši zločinaca koji danas glume političare, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić za TV Pink i poručio da naši građani na Kosovu treba da znaju da cela Srbija stoji iza njih.

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da će, ako postane premijer, a Srbija ne izbriše Kosovo iz svog ustava, on trećinu teritorije Srbije prisvojiti Kosovu. Đurić smatra da, kada se govori o tim izjavama, treba istaći da su to izuzetno teške reči, da Albanci seju nacionalnu mržnju, povećavaju tenzije i šire strah.

Srbija je, dodao je, jako glasna, iako međunarodna zajednica ćuti. U prethodnih nekoliko dana pojedini političari istakli su da ne sme biti prekrajanja granica na Balkanu, rekao je Đurić dodajući da se deo međunarodne zajednice makar deklarativno ogradio od tako nečega. On je upozorio da izbori ne smeju da se pretvore u opšti politički cirkus, gde bi Srbi bili meta separatističkih tenzija.

Na teritoriju Kosova i Metohije mesecima se ne dozvoljava unos najbanalnijih stvari kao što su knjige za decu. Ometa se rad pošta. Želim da istaknem da postoji istinski loša namera prema našim ljudima, rekao je Đurić. On je podsetio da je Vilijam Voker priznao da je njegov koncept zapravo koncept „Velike Albanije“ koja je u svom korenu fašistička država.

Dobro je jer smo ovu izjavu rasvetlili, da je Voker svojim izveštajima dao izgovor za agresiju na našu zemlju u kojoj je poginulo hiljade ljudi. Raskrinkavajući njega, udaramo ka višim ciljevima, poručio je Đurić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari