Đurić: Hoćemo ZSO koja će imati suštinsku moć

Ostavite komentar


  1. Zele da prikazu kako nesto rade na formiranju ZSO a ustvari ne rade nista i za to ih bas briga.

  2. Formiranje ZSO je veoma bitno, ali ne samo na papiru. Realni uticaj je važan za sve srbe.

  3. Albancima nije u interesu formiranje jake ZSO, koja bi trebala da bude zaštitnik srpskog naroda i veza sa Beogradom.

  4. Срце ми се цепа када видим да у Србији постоје људи који би продали Косово!

    1. Bi mu ga sto mu bi!!!!!!!!Kako mogu da prodaju nesto sto vise nije njihovo.Aleksic jos jedan od izgubljenih u svemiru koji ne vidi ili ne zeli da prihvati realnost realnost koja se na njegovu i moju zalost nece promeniti.

  5. Poštovani publikume jel’ vam poznata retorika …….“taj film nećete gledati“, pa zatim……koji se zalažu za to da Kosovo dobije stolicu u UN, „čestitam im na tome“? Čak su idolove reči i rečenice počeli doslovce da, papagajski kopiraju. Valjda tako jače zvuče. Degutantno, poprilično. Šta drugo reći!?

  6. A,što ne pogledaš u oči Palmera,jednog od najvećih neprijatelja Srbije,i kažeš mu srpski,muški,da mi nećemo ZSO,nego povratak Kosova i Metohije u pravni i svaki drugi poredak države Srbije,za šta,ako predstavljate srpski narod,od njega imate mandat jedino za takvu opciju.A,ako radite u interesz nekog drugog naroda,onda recite TO,da znamo..Krajnje je vreme!A,ne: mi hoćemo kompromis i slične gluposti.Kakav kompromis za odricanje preko 15 odsto sopstvenih teritorija,čoveče božji!Je l ti znaš uopšte šta radiš!!

  7. Naši pregovarači su totalno nesposobni ili su totalni izdajnici. Da li je moguće da se ZSO 5 godina ne usvoji a da pregovarači i dalje pregovaraju ša čak izjavljuju da ih tučemo sa 5 : 0 pa i više. A stvar je obrnuta oni su tukli nas sa nulom. Dobili su pozivni broj, uspostavljena kosovska policija na severu Kosova, pravosuđe je integrisano u kosovski sistem, srpski poslanici su ušli u Kosovski parlament, srbi su u vladi kosova…….A mi nismo dobili ništa. ZSO je prazna kesa bombona na koju je naseo srpski narod na kosovu. Naši nisu insistirali na brzom formiranju ZSO jer bi Srbi videli da je kesica prazna da bombona nema i ne bi dozvolili da se albancima sve preda za ništa. Dakle još jedna prevara naših od naših.

  8. Posle neprijatnosti koje je doziveo po cijem scenariju je diskutabilno, za vreme poslednjeg boravka u Severnoj Mitrovici je trebao da podnese ostavku.I u politici nije preporucljivo da se puno prica a malo radi jer bi trebalo da bude obrnuto.Sto se tice Djurica njegovo stalno mesto boravka je trebalo da bude na Kosovo i Metohiji jer sumnjam da mu peostaje mnogo vremena za obavljanje funkcije Direktora Kancelarije za KiM od precestog putovanja i pojavljivanja u medijima.Za politiku je ponekad preporucljiva izreka “Cutanje je zlato“pogotovo za njegovu i za funkcije Predsednika i Ministra inostranih poslova, jer sve nije za medije a oni kao da se takmice zbog svog rejtinga ko ce vise da se pojavi .

  9. Odi dole pa im to kaži, ali nemoj da zaboraviš da sa sobom poneseš i pampers.

  10. Jos dok je trajala srpska agresija na bivšu Jugoslaviju, stranci su govorili: „teško onom ko sa srbima da ima posla“. Marco Djurik ne kaže „želimo“ zajednicu opština, nego se ponaša kao da iza njega stoji USA, pa veli „hoćemo“. Uostalom, ne kaže se uzalud: „što si jadniji, to si drčniji“.

Ostavite komentar


Politika

Briselski nesporazumi i dalje traju: Sagovornici danasa o značaju Briselskog sporazuma posle 11 godina 10

Briselski nesporazumi i dalje traju: Sagovornici danasa o značaju Briselskog sporazuma posle 11 godina

Iako je u prvim godinama uprkos otporu doprineo i evropskim integracijama Srbije i Kosova, čak i približavanju između njih, Briselski sporazum posle 11 godina od potpisivanja zarad Severa Kosova je propao i sve je manje Srba na KiM. Reč je o briselskom nesporazumu, jer je za sporazum potreban kompromis, a oni koji su sedeli prekoputa Srbije nisu bili spremni da ga načine.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.