Đurić: Plan Prištine za ZSO krši Briselski sporazum

Ostavite komentar


  1. Namera Prištine je da prilivom ilegalnog novca pospeši otkup srpskih imanja, da se progonom Srbi zastraše, a srpski predstavnici podmićivanjem međusobno posvađaju.

  2. Pa jasno je, zamajavali su sa ZSO, ali su zato ostale tačke doterali skoro do kraja. Koliko je tu greška srpske strane što su išli dalje dok su Albanci sa ZSO tapkali u mestu, a koliko je smišljena politika EU ( i SAD u pozdini) zanas ostaje nepoznato, no u svakom slučaju bez sprovedene odluke o ZSO ne ići dalje ni korak. Valjda je svima jasno da pritiscima od strane SAD i Merkelice ima samo taj jedan odgovor:ZSO po sporazumu, onda iemo dalje paralelno, t.j. koliko Srbi toliko i Šiptari. Bombardovati nas ponovo sigurno više ne mogu.
    Nije mi jasno zbog čega AV paniči, greška je na drugoj strani, a dokaz je valjda sam Briselski sporazum kojim treba stalno da im se maše ispred nosa.
    Osim toga, kakvo je to ponižavanje Srbije da se sa ucenjivačkim zahtevima šalje činovničić Stejt departmenta sa kojim bi po uobičajenim diplomatskim običajima sa naše strane on imao pristup činovniku istog ranga u našem MID-u? Aktuelni predsednici države i Vlade i ministar spoljnih poslova bi trebalo da čuvaju čast države koju reprezentuju i da sa ovakvim pilićarima ne razgovaraju.

  3. Naravno da nismo u vrhu američkih prioriteta, ali Kosovo će uvek biti negde pri vrhu američkih prioriteta. Odnosno, kada je Srbija u pitanju, Amerikancima će Kosovo uvek biti prioritet. Kada god bace pogled na ovaj deo geografske karte, oni, kada vide Srbiju, pomisle na Kosovo

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.