Đurić: UN da nastavi diskusiju o situaciji na Kosovu i Metohiji 1Foto: FoNet/TV FoNet

Stav Srbije je da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN) treba da nastavi da na redovnom tromesečnom nivou diskutuje o situaciji na Kosovu i Metohiji, rekao je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić u razgovoru sa šefom UNMIK Zahirom Taninom.

Đurić je preneo Taninu zahvalnost za kvalitetan rad misije UNMIK i statusnu neutralnost, ističući da je kroz višegodišnje iskustvo izgrađeno uverenje da bi većom ulogom UNMIK u pokrajini bili postignuti politička stabilnost, pravna sigurnost i bolji preduslovi za napredak u dijalogu.

U saopštenju se navodi da je Đurić naglasio iskreno i dosledno opredeljenje Beograda za mirno rešavanje nesuglasica u regionu političkim i diplomatskim sredstvima, kao i želju za nastavak dijaloga sa Prištinom.

Beograd je na delu pokazao posvećenost sprovođenju postignutih sporazuma, a sada je na potezu Priština, koja mora da odblokira proces formiranja Zajednice srpskih opština, rekao je Đurić.

On je podsetio da je danas 1651. dan od potpisivanja Briselskog sporazuma, kada je Priština preuzela tu obavezu.

Đurić je sagovornika upoznao i sa idejom unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, koji je pokrenut na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari