Dobrica Veselinovićfoto FoNet Zoran Mrđa

„Aleksandar Šapić je velika greška Srpske napredne stranke i zato je Beogradu potrebna promena. Uveren sam da će Beograd vrlo brzo postati dobar, zelen, nasmejan i solidaran grad koji se razvija i raste u skladu sa potrebama svih nas koji ovde živimo, a ne zarad interesa korumpirane elite“.

Ovako za Danas Dobrica Veselinović, kandidat za gradonačelnika Beograda Zeleno levog fronta na proteklim gradskim izborima, komentariše najavu Aleksandra Vučića da će Aleksandar Šapić najverovatnije i na sledećim izborima biti kandidat SNS za gradonačelnika glavnog grada.

„Svima je jasno da je vreme za kraj desetogodišnje pogubne vlasti SNS-a i SPS-a u Beogradu, ali i u mnogim drugim gradovima i opštinama u Srbiji. Ono što smo dobili za sve ove godine jeste uništavanje javnog interesa, pogodovanje inivestitorskom urbanizmu, uništavanje zelenih površina i okretanje glave na velike suštinske probleme, kao što je zagađenje vazduha, stambena kriza, ili problem saobraćaja i javnog prevoza“, ističe Veselinović.

Dodaje i da je jasno da je zbog velike korupcije, nepotizma i nestručnih odluka i sama Srpska napredna stranka u problemu, jer velika većina poštenih ljudi unutar administracije i uprave prosto ne želi da se povinuje njihovom pritisku i učestvuje u suludim projektima, koji jedino za cilj imaju bogaćenje pojedinaca bliskim vrhu SNS-a.

„Jasno je i da postoji sukob frakcija u SNS-u kao i lični ratovi koje Aleksandar Šapić vodi i sa strankom, ali i sa Aleksandrom Vučićem. Više puta sam govorio da je Aleksandar Šapić velika greška SNS-a, a sada bih poručio da je Beogradu potrebna promena i da sam uveren da će Beograd uskoro postati grad koji se razvija i raste u skladu sa potrebama svih nas koji ovde živimo, a ne zarad interesa korumpirane elite“, objašnjava za Danas Dobrica Veselinović.

Da podsetimo, predsednik Srbije je gostujući na RTS rekao da će aktuelni gradonačelnik Beograda najverovatnije ponovo biti kandidat Srpske napredne stranke za tu funkciju.

„Dogovorili smo se kako će da se predstave rezultati za Beograd. On će najverovatnije voditi tu (SNS) listu, to je predlog Miloša Vučevića“, rekao je Vučić o listi za beogradske izbore u emisiji „Oko“ na RTS-u.

I sam Šapić potvrdio je danas da su mogući izbori u Beogradu 17. decembra,a na pitanje novinara kada će i da li će podneti ostavku odgovorio je da će se to znati narednih dana .

„Ako izbori budu 17. decembra, ako to bude konačan dogovor, znaćete za par dana. Postoje tačno zakonske procedure koje uslovljaju tu odluku. Za par dana ćete imati informacije ukoliko se budemo dogovorili da konačan datum bude 17. decembra. A vrlo verovatno će biti, a za par dana ćete znati koji ćete biti potezi da bismo morali da sprovedemo izbore 17. decembra“, odgovorio je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari