Dodeljeni odbornički mandati u Novom Pazaru 1Foto: Gradska uprava Novi Pazar

Gradska izborna komisija (GIK), danas, je dodelila odborničke mandate za novi saziv Skupštine grada Novog Pazara.

Lista “Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” ima 19 odbornika.

Prvi na listi je Nihad Biševac, kandidat za novi gradonačelnički mandat, a drugi je Husein Memić, dosadašnji ministar turizma i omladine.

U gradskom parlamentu, 12 predstavnika, imaće lista “Edin Đerlek, gradonačelnik – Promjena je pobjeda – Stranka pravde i pomirenja”.

Đerlek, u prethodnom mandatu Vlade Srbije ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj, prvi je na listi i bio je kandidat za gradonačelnika. Drugi je potpredsednik te stranke lekar Edin Numanović.

Treća po broju osvojenih mandata, 10, je lista “SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin”.

Ugljanin je prvi na listi i od danas odbornik je u lokalnom parlamentu.

Koaliciji SNS – SPS dodeljeno je 5 mandata. Prvi na listi je Vladimir Marinković, koji je, u prethodnom mandatu, bio zamenik gradonačelnika Novog Pazara.

Jednog odbornika imaće lista “Građanski pokret Sandžaka – Za život dostojan čovjeka” i to će biti osnivač ove političke organizacije Edin Zećirović.

U rešenju koje je izdača GIK navodi se da će u skladu sa odredbama Zakona o lokalnim izborima, kandidatima kojima su dodeljeni mandati biti izdata uverenja o izboru za odbornike gradskog parlamenta.

Na objavljeno rešenje o dodeli mandata moguće je da se podnesu prigovori u roku od 72 sata od objavljivanja.

Prema ranijim informacijama, i u naredne četiri godine, vlast u Novom Pazaru činiće koalicija Sandžačke demokratske partije (SDP) i SNS – SPS.

Od 47 odbornika lokalne skupštine, ta koalicija ima 24, a u opoziciji ostaju SDA Sandžaka, Stranka pravde i pomirenja (SPP) i Građanski pokret Sandžaka (GPS) sa 23 odbornička mandata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari