Dosta je bilo: Skandalozna, protivustavna odluka Ustavnog suda, odgovoraće sudije

Ostavite komentar


  1. Podjednako skandalozna kao cinjenica da su samo tri poslanika uopste skrenula paznju na ovu cinjenicu. Toliko o parlamentu Srbije.

    1. Ta tri poslanika i ti cetvrti jedini koji tako mislite pametniji ste i od Tesle

      1. Ako nemaš šta pametno da kažeš, ćuti.
        Bolje je ćutati i da te drugi smatraju glupim, nego progovoriti i to potvrditi.

  2. Još kada bi građani znali da postoji podela vlasti, kao i koja je uloga svake grane bilo bi lepo. Dok u školama uče veronauku, a ne uče o organizaciji države u kojoj žive imaćemo mi vlastodršce umesto državnih činovnika. Više od 60 posto ljudi i ne razume šta su poslanici DJB rekli i ne vidi u čemu je problem.

    1. @Hope upravo tako, dok se narod ne prosvetli nema ni napretka ovde. Doci ce neki novi Vucic..

      1. Čoveče, kakva ostrašćenost spram Crkve, i kakva zabluda o potrebi prosvetljenja ili prosvećivanja naroda. Narod su i visoki državni zvaničnici koji su na studijama prava izučavali stvari o kojima vodite računa…A.Vučić, A.Martinović, Z.Dolovac, pa nastavnici Pravnog fakulteta koji obavljaju funkciju sudije Ustavnog suda…., niko od njih nije izučavao izborni program Verska nastava. Za vašu informaciju sa učenjem sadržaja Verske nastave započelo je 2002. i mnogi koji su izučavali, i pak i u vreme današnje izučavaju sadržaje izbornog programa Verska nastava nisu punoletna lica, i nisu ni stekla aktivno biračko pravo…, ne brinite o prosvećenosti naroda, jer politička svest nije nimalo ograničena sadržajima Verske nastave, pravom vernika na slobodno ispovedanje vere, a političku kulturu u Srbiji prevashodno oblikuju mediji i štampa, i političke partije…, čak ni Unioverzitet nema snagu da studente učini čestitim ljudima koji će se staviti u službu otadžbini…, takve su i sudije u pravosuđu, ministri i drugi zvaničnici države…, a „činovnik“ je službenik kao ja što sam i koji radi za platu službenika s opisom poslova izvršioca, a ne starešine-funkcionera. Funkcioneri nisu činovnici države, već nosioci moći odlučivanja.

        1. Ako nisu činivnici zašto ih plaćamo. Dok primaju zaradu od novca koji ja uplaćujem u budžet za mene su činovnici zaposleni da obavljaju poslove za ovaj narod, ništa manje ili više nego vi u svojoj firmi. Sa tolikim strahopoštovanjem koje imate prema svom pretpostavljenom, verovatno ste jedan od onih „tako je šefe“ čak i kada taj šef pravi gluposti. Malo više dostojanstva vam ne bi škodilo. Ili, možda, malo manje ulizištva i podaništva.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.