Dragan Đilas: Svaka stranka će pojedinačno odlučivati o bojkotu

Ostavite komentar


  1. Koliko vidim da tu nema jedinstvenog stava po pitanju izbora, koliko se da primetiti idete u tri kolone. Kao donećete odluku za nekoliko dana.

    1. Ozbiljnost opozicionih partija ogledala bi se u formiranju jedinstvenog bloka za spas slobode u Srbiji, u koji bi se utopile sve partije opozicije, a koji bi kao prvi korak doneo odluku koji politicari su u prethodnom periodu kompromitovani svojim postupcima i ne mogu da se pojavljuju na izbornim listama. Po izboru nekompromitovanog rukovodstva, uz postizanje konsenzusa da nezadovoljnici ne mogu da osnivaju nove partije, takav jedinstven front bi doneo odluku o ucestvovanju ili bojkotu izbora. Tako ne bismo na politickoj sceni imali 67 stranaka, od kojih 66 ne moze da predje cenzus, ali se nesto pitaju i kalkulisu dobitkom od izlaska na izbore u slucaju bojkota. To bi, s druge strane, definisalo ko su ljudi koji su u politici zbog mogucnosti da postanu Vucic, a ko su stvarni borci protiv njegove pljackaske ideologije. Sve ovo na zalost nije moguce, jer bi svaki od aktuelnih opozicionih politicara rizikovao da ne prodje (rizik demokratije), pa nas i dalje ostavljaju u poziciji biranja manjeg zla ili bojkotovanja u korist manjeg zla.

    2. Koje stranke Djiki?Pa,sve si ih pokupovao,ili ucenio,dakle na izbore smeš samo TI,ooo,“BEZGREŠNI DJIKI“.

  2. Narod zahteva lustraciju,ne razumem sta traze bivsi politicari koji su bili u vlasti.Vi draga gospodo,kada ste se pojavili na protestima #1 od 5 miliona narod je pobegao od vas.Sklonite se pustite GRADJANE da vode izbornu kampanju,proteste….i zaboravite vise na politiku.Ko jednom prevari taj je prevarant i nema vise sta da trazi.

    1. Тај протест је морао да остане грађански. Није требало допустити да га затрује разноразни „политички отпад“, који углавном тражи нову шансу, а коју код већине грађана неће добити. Према томе, то је првенствено грешка организатора протеста, а не ових који су увек спремни да образлажу зашто нису били добри, а сада ће ето бити добри и колико је овај на власти лош. Није циљ грађанског протеста био да уместо Мурте, поново зајаши Курта, већ да се ово дубоко зачаурено друштво у стеге партократије, тога ослободи, да се држава реинституционализује и да и политичари напокон за свој рад одговарају институцијама ове земље. Ово друштво више нема времена за смењивање истих политичара у изборним циклусима, а да њихов „рад“ не доноси никакав резултат. Држава и друштво се гасе. Када створимо организовану државу, бићеш на власти док дајеш резултат, после тога идеш, небитно колико ти је од мандата још остало. Другачије више просто не може.

      1. Alo botovi imate li dozvolu od prvorođenog za malo sna? Bar ponekad gnjide male??

  3. Pravilno. Pojedinačno izjašnjavanje:Otvorene karte i da se odma vidi ko je ko…

  4. Ове изборе ћете бојкотовати, али кад тад морате изаћи на изборе, ако хоћете да освојите власт, а шта онда? Како ћете ви решити питање Косова? Како ћете зауставити одлазак младих из Србије? Како ћете побољшати стандард грађана? О томе не причате. Важно вам је само да се дочепате власти.

  5. Šta god da se odluči, Šabac, Paraćin i Stari Grad, moraju imati autonomno pravo da samostalno odluče o svojoj sudbini.Bojkotovati lokalne izbore u Šapcu i u ove dve opštine,značilo bi da je vlast SNS- avci(a)ma predata bez borbe. Svi gledaju u Šabac, kao Grad slobode. Kako će se na njega gledati,ako se Sloboda preda bez borbe? Zato poruka svim botovima i anti botovima, koji komentarišu: Zamislite da u vašoj sredini vlast drži neka od opozicionih stranaka. Jeste li zamislili? E sad zamislite da ta vaša vlast kaže: “ Bojkotujemo lokalne izbore ,jer je takav dogovor sa narodom!“ Kako bi se osećali, vi slobodni građani te vaše sredine? Ja znam, kao i svi građani Šapca da bi to bilo ravno veleizdaji, a akteri veleizdaje, šta mislite, kako bi prošli?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.