Dragan Marković - Ujedinjena opozicija Bora: Gubitak Vodovoda 10 miliona evra 1Foto: Dragan Marković

Pored Toplane, koja je gorući problem godinama, JKP “Vodovod” u Boru je kao preduzeće od opšteg interesa, zapostavljeno i bez jasne vizije od strane aktuelne vlasti kako se treba dalje razvijati, rečeno je danas na pres konferenciji izborne liste Dragan Marković – Ujedinjena opozicija Bora.

Prema rečima Markovića problemi Vodovoda se gomilaju i, na žalost, dugo se nalaze u senci Toplane koja je po rečima same vlasti bila prioritet u rešavanju.

“Problem nedostatka adekvatne radne snage i niskih zarada zaposlenih je sve izraženiji. Stara mehanizacija, učestali kvarovi i nedostatak odgovarajućih radnih mašina nameće se kao veliki nedostatak u svakodnevnom poslovanju. Gubitak vode usled curenja u mreži je preko 50 odsto, ogromna dugovanja za utrošenu električnu energiju i problemi sa vodoizvorištima u blizini rudnika nasleđe su koje se mora sa pažnjom rešavati”, istakao je on.

On je takođe kazao da Vodovod godinama posluje sa gubitkom, i da gubitak iznosi  preko 10 miliona evra dok su kratkoročne obaveze više od 600 miliona dinara.

“Dug za utrošenu električnu energiju je zvanično nepoznat, ali je pretpostavka da nije ispod 700 miliona dinara. Pri tome, dug od oko 300 miliona dinara iz 2013. godine se ne izmiruje. Jedino pohvalno je to što se reprogram iz 2020. godine redovno izmiruje”, objašnjava Marković.

Na konferencije je rečeno da će oni, kao odgovorna vlast, usmeriti aktivnosti u rešavanje nagomilanih problema po prioritetima i u cilju smanjivanja gubitaka, a da uporedo sa održavanjem vodovodne mreže mora se nastaviti sa izgradnjom novih priključaka.

Marković je istakao i to da poklanjanje aerodroma i prećutna saglasnost za mnoge radnje koje su bile na štetu grada i građana moraju doći na dnevni red, a krivci za finansijsku i drugu štetu učinjenu u javnom sektoru moraju odgavarati.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari