Dragan Pajić: Veliko bravo za moralnu elitu Srbije 1

Dragan Pajić, odbornik opozicone grupe građana „Smelo“ u Skupštini grada Loznice, za Danas kaže da uopšte nije razumeo šta je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao meštanima Gornjih Nedeljica tokom višečasovnog razgovora u subotu.

Kako dodaje pitanje i kako će zakon o ekspropijaciji biti izmenjen, budući da su najavljene određene izmene za četvrtak na sednici Vlade.

On navodi da je u nedelju bio u Gornjim Nedeljicama kada je grupa glumaca, među kojima su Svetlana Bojković, Vesna Čipčić, Anita Mančić, Dragan Mićanović, TihomirStanić, Gorica Popović, posetila meštane i to one koji nisu razgovarali sa Vučićem.

Kako Pajić navodi, oni nisu hteli da idu na taj sastanak jer je Vučić stupio u kontakt sa Zlatkom Kokanovićem i najavio dolazak za tri dana.

Međutim, Vučić ga je zvao ponovo i rekao da dolazi u subotu.

Zbog te brze promene, već zakazanih blokada u subotu ali i zbog toga što niej bilo omogućeno drugim medijima da snimaju razgovor odustali od susreta sa Vučićem.

Pajić navodi da su glimci pružili podršku narodi Jadra i Gornjih Nedeljica da istraju u svojoj ispravnoj borbi za zemlju, vodu i vazduh.

– Mogu samo da kažem veliko bravo za moralnu elitu Srbije. U svojim obraćanjima domaćinima poručili su da nije važno čije su burgije. Zemlju, vodu i vazduh zajedno sa vamane damo nikom – naveo je Pajić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom subotnje dvosatne blokade Srbije bio je u Gornjim Nedeljicama da će probati da napravi novi Zakon o izmenama i dopunama zakona o eksproprijaciji, koji bi po hitnoj proceduri ušao u Skupštinu, kako bi mogao da bude usvojen pre Nove godine.

Vučić je obećao da će se razgovarati s Rio Tintom da se planirana deponija skloni iz doline Jadra i da ne mogu da računaju samo na svoj profit, „već i da moraju da vode računa o zdravlju ljudi i njihovom opstanku“.

Poručio je da će u tom zahtevu biti „tvrdi, čvrsti i vrlo odlučni“.

Vučić je rekao da će predložiti vladi Srbije da se napravi Zeleni fond za Zapadnu Srbiju, o kojem će odlučivati samo narod, a ne država.

„U taj fond bismo uključili Mačvanski okrug, Kolubarski i Zlatiborski okrug i u njemu će narod učestvovati, i odlučivati kome će davati pare. U budžetskim zelenim fondovima država je odlučivala, a u ovom ćete samo vi (narod)“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari