Dragana Marinković (SSP): Za 50 godina stanovnici iz 31 naselja moći će da stanu u jednu ulicu u Topoli 1Foto: OO Topola

Za 50 godina stanovnici iz 31 naselja opštine Topola moći će da stanu u jednu ulicu u Topoli. To je, pre svega, posledica odlaska mladih iz Topole, što će pokazati i rezultati popisa, kaže za Danas Dragana Marinković, predsednica OO Stranke slobode i pravde Topola.

Ona navodi da je pre 20 godina opština Topola imala je oko 27.000 stanovnika, pre 10 godina oko 22.000, što je za skoro 20 posto manje za samo jednu deceniju.

Po njenim rečima, činjenica koja je poražavajuća je što je prema zvaničnim podacima tzv. vitalne statistike stopa prirodnog priraštaja u poslednjih 20 godina u opštini Topola sa negativnim predznakom i kreće se od -7,6 do -18, koliko je iznosila stopa prirodnog priraštaja u 2021. godini.

– Druga nepobitna činjenica koja govori o smanjenju broja stanovnika u Topoli je ta, što je pre 20 godina srednju školu u Topoli upisivalo više nego duplo učenika nego što je krenulo ove godine u srednju školu. Situacija nije bolja ni sa osnovnim školama, upozorava Dragana Marinković.

Ona ističe i da lokalna samouprava ne govori o ovoj temi.

– Poslanik Dragan Jovanović u NSRS kao prioritete Topole navodi neke druge teme, a ne pominje nove investitore, ne pominje nova radna mesta, ne pominje veća ulaganja u poljoprivredu, ili neku drugu meru koja bi zadržala mlade da ostanu u našoj opštini, zaključuje, Dragana Marinković u svom obraćanju medjima i javnosti isprecd OO SSP Topola.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari