Dragana Rakić o analizi EU obaveštajaca: Cilj tog dokumenta nije da se pomogne opoziciji 1foto FoNet Zoran Mrđa

Dragana Rakić, zamenica predsednika Demokratske stranke, komentarišući izveštaj evropske obaveštajne agencije u kojoj je lideru SSP dodeljena uloga “trojanskg konja u opozciji“, kaže za Danas da cilj tog dokumenta svakako nije bio da se pomogne opoziciji da smeni aktuelnu vlast.

“Dragan Đilas je u prethodnom periodu bio jedan od istaknutih ljudi u opoziciji. Njegovo predstavljanje u dokumentima EU, ili u javnosti, kao nekoga ko zapravo ima nekakav privatni dogovor sa Vučićem, nesumnjivo nanosi štetu čitavoj opoziciji. To nas na neki način sve kompromituje, nezavisno od toga da li takav dokument stvarno postoji i da li u njemu stvarno piše to što mediji kažu da piše.”, kaže Rakićeva.

Ona napominje da se postavlja i pitanje ko je pustio informaciju o tom tekstu i s kojim motivom?

“To nažalost ne znam, ali vidim da motiv sigurno nije bio da se pomogne opoziciji da smeni vlast. Naprotiv”, zaključuje Rakićeva.

Evropske obaveštajne službe izradile su analizu u kojoj se ocenjuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da preduzme korake na domaćoj i međunarodnoj sceni kako bi odložio svoj raskid s Rusijom, uz nastavak pridobijanja ustupaka Zapada. U dokumentu u koji je RSE imala uvid analizira se odnos Vučića sa SPC ali i uloga predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa na politčkoj sceni u Srbiji. U tekstu se navodi da je on „trojanski konj“ opozicije. Zbog toga je reagovala SSP koja je od nadležnih iz EU tražila potvrdu autentičnosti tog dokumenta, uz komentar da je SSP najozbiljnija opoziciona stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari