Zašto Dragomir Karić nije na listi SNS i koga sve nećemo gledati u budućem parlamentu? 1foto: Stefana Savić

Ili nisu bili dovoljni predani naprednjaci, ili se za njih možda sprema neka buduća pozicija nakon izbora 17. decembra, tek pojedine naprednjačke perjanice nisu se našle na listi „Aleksandar Vučić-Srbija ne sme da stane“.

Ima i onih koji su nazadovali na toj istoj listi, pa postoji opravdana bojazan da u narednom sazivu ne budu poslanici. Naravno, sve zavisi koliko poslaničkih mandata će ostvariti naprednjaci.

Među poslanicima u narednom sazivu Skupštine Srbije neće biti Lava Grigorija Pajkića, kao ni Draginje Vik, čiji je jedini doprins raspravama u parlamentu bio to što je Aleksandra Vučića kandidovala za doživotnog predsednika.

Nema ni advokata Svetozara Vujačića koji je ostao upamćen po javnoj pretnji tužiteljki Bojani Savović da će “loše proći”.

Po svemu sudeći ni Staša Stojanović, neće sedeti u naprednjačkim klupama, obzirom da je na izbornoj listi SNS zauzela tek 130. mesto i samim tim postoji mogućnost da ne uđe u parlament, pod uslovom da se niko od bolje rangiranih ne odrekne mandata.

Na listi nema ni nekadašnjeg gradonačelnika Beograda Zorana Radojičiča, mlade naprednjačke snage Đorđa Todorovića, ali ni predstavnika stranke braće Karić, Pokreta snaga Srbije.

Dragomir Karić, dosadašnji poslanik PSS, na listi SNS, kaže za Danas da je njegova stranka tako odlučila.

„Odlukom Glavnog odbora, Pokret Snaga Srbije-BK nećemo učestvovati na republičkim izborima, ali dajemo punu podršku listi SNS. Na lokalnim izborima ćemo biti u koaliciji sa SNS-om“, navodi Karić u izjavi za Danas.

Dragomir Karić nije jedini

Iako nisu potpuno ispali iz kombinacije , pojedini kandidati sa naprednjačke liste zabeležili su nazadovanje, pa je tako Đorđe Komlenski, inače Vulinov potpredsednik, pao sa 47 na 92.

I profesor Marko Atlagić pao je za šest mesta , sa 95 na 101 mesto, dok je večiti poslanik Igor Bečić zabeležio nazadovanje za 11 mesta, pa je sada na 109 na listi.

Pad od desetaj mesta, upkos velikm trudu, bar kada je u pitanju etiketiranje opozicije zabeležili su Uglješa Mrdić, Aleksandar Marković, Dalibor Šćekić. A glumac Lepomir Ivković ispao je iz prvih deset kandidata na naprednjakoj listi, pa je sada na 24 mestu.

Operska pevačića Ljubica Vraneš u prvih deset na listi zamenila je drugu opersku pevačicu Jadranku Jovanović, koja je pala na 25 mesto. I dok su mnogi nazadovali, Marina Raguš napredovala je čak za 78 mesta.

Iako se očekivalo da će se nakon jednogodišnje pauze u parlament vratiti mladi SNS jurišnici Luka Kebara i Janko Langua, to se nije dogodilo. Reklo bi se više sreće u novom izvlačenju, uz brže i jače botovanje i tvitovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari