Drašković: Kada se demokratija zamrsi uzdižu se diktatori (VIDEO)

Razgovor Zorana Panovića sa književnikom i političarem Vukom Draškovićem na Media marketu

Ostavite komentar


  1. Zašto, Vuče ne govoriš istinu. Tvoj roman Sudija kupio sam u knjižari, kao i “ Nož“ . Što stalno dramiš i izigravaš žrtvu. Da li ti podržavaš SNS? Gadi mi se kad te vidim i slušam tvoje izmišljotine.

    1. Kada se demokratija zamrsi rađaju se diktatori, a kada se zamrsi revolucija rađaju se izdajnici.

  2. Vuk naš prepametni, uvek je u pravu.
    Ja bih dodao da je erozija EU primarno posledica dominacije libtarda, a za njih je karakteristično da masno lažu i zavode lažima.

    1. Nije Dana, ona je na radnom mestu i solidnoj plati, pa Vuk mora da vodi računa šta govori!

  3. Zanimljivo. Smeta mu Putinova diktatura, a ne smeta mesto u upravnom odboru NISa-a, kojim preko Gazproma upravlja taj isti Putin.

  4. Sta ti je zivot. Ubistvo Kralja Aleksandra u Marselju istrazivao je bivsi ambasador Srbije u Francuskoj, za svoju knjigu.Ali, nazalost prerano je preminuo 2015. Godine, a njegov materijal odjednom se nasao u Draskovicevoj knjizi. E sad il je neki lopov jeftino prodao istrazivanje tudjeg naucnog dela, il je i sam Draskovic od Simica licno saznao cinjenice o politici i slucaju ubistva Kralja Aleksadndra, jer mu je ambasador bio nekada savetnik.
    Bez obzira na sve namece se zakljucak da je ovo delo pokojnog profesora Simica, bez obzira sto se pojavilo tek tri godine posle njegove smrti.
    I nije tacno da vam znanje ne mogu ukrasti. Mogu i znanje i zvanje i postavljenje, sto se desilo profesoru Fakulteta politickih nauka Predragu Simicu. Zivimo nazalost u takvom vremenu, kada o IMPERIUMU odlucuju hulje.

  5. Vuk Draskovic malo malo pa dobije stranicu na sajtu Danasa a i u novinama takodje!Vrlo je prihvatljiv u ova odvratna vremena kao sagovornik!A koje su njegove zasluge danas sem kao pisca dela koja nikako ne prate njegova politicka razmisljanja!Danas je on veliki Jugosloven i zali za Jugoslavijom vise od mnogih koji su u nju verovali!Da li Vuk misli da mi koji pratimo njegov politicki rad tamo negde od 1990.godine zaboravljamo ko je bio i sta je govorio taj danas u vlasti gospodin Draskovic!Kako to da je on u vlasti bas u vreme Slobodana Milosevica i danas Aleksandra Vucica….pa jasno ko dan da su braca!Braca po cemu…samo on zna!Mi nagadjamo!A vi gospodo iz redakcije Danas…potrazite neke nove ljude,neke mlade…koji sigurno imaju sta da kazu,a nemaju putera na glavi kao ovi koje svakodnevno promovisete!I Kosovo je preteklo Srbiju u demoktatiji…vidimo ko je pobedio na izborima,ne sigurno ratna koalicija!A kod nas…ratna koslicija nikada nece pasti sa vlasti!Draskovic pominje diktatore poput Putina i Kineskog predsednika…poput Madura iz Venecuele….a ne pominje Milosevica i Vucica…xaxaxa,pa zato sto im verno sluzi,treba jasno rec i on i njegova Dana…sa sve platom od 800 hiljada dinara!

    1. Sve demonstracije protiv Milosevicevog rezima predvodio je Vuk i SPO. Rezim je hapsio, zatvarao i ubijao clanove SPO, a sam Vuk je bio meta tri atentsta, bio je deceniju medijski satanizovan, hapsen i prebijan.

  6. Kada neko izbegne Hag tako što izda državu onda se ovakve stvari dešavaju.

  7. Nekako razmišljam da li da se manem čitanja Danasa -kada vidim koliko se prostora daje propalim političarima tipa Vuka Draškovića, Čede Jovanovića, Nenada Članka idr. Nerviraju me njihove laži! Vuk npr. pominje neke njemu očigledno mrske „diktatore“ a zaboravlja ovog ovde u Beogradu, Aleksandra Vučića, koji sve niti vlasti drži u svojim rukama! ON pa ON i niko kao ON! Verovatno zato jer da nije AV niko iz Vukove „kombi stranke“- znači stranke čiji članovi pašu u jedno kombi-vozilo, ne bi sedeo u srpskom parlamentu! Taj Hercegovac, rođen u Vojvodini, je poznati licemer. Uvek je uz moćnike, pa čak je to bio i uz onoga koji mu je navodno radio o glavi -uz Slobu Miloševića! Mani nas bre Vuče tvojih lupetanja!

  8. Hteo sam da ostavim komentar ali sta reci za nekoga kao sto je Vuk Draskkvic… kad bih mogao da se ispovracam u ovo polje za komentar to bi najbolje opisalo sta mislim o njemu i njegovoj „politici“.

  9. Ovo oko njegovih romana Sudije i Noža Vuk ne iznosi istinu. Obe knjige su se vidjele tih dana u knjižarama na Terazijama, lično sam ih tada vidio. Vuka cijenim kao pametnog i poštenog političara, koji je imao harizmu i ugled, a posebno cijenim njegovu suprugu, koja je imala petlju kao niko kad je bilo najteže. Inače, ovaj razgovor je u redu, jer ima pravilo _ Ne daj ti bože onaj vakat kad su pisci u pravu. I Muhamedu a.s. je Allah dž. zapovedio : Ti sa svakim lijepo, od ljudi traži da rade dobra djela, a neznalica se kloni. To u vezi Vukove tvrdnje da je glupost najopsanija, ja bih tu dodao još i neznanje, koje odrednice vladaju Srbijom.

  10. U koaliciji sa SPSom 1999. Ministar. Danas u koaliciji sa SNSom, žena u UO NISa….. Drži moralnr pridike?! R, ovo je previše.

  11. Šta god uradio, šta god rekao, u kakvog se god Mesiju i mirotvorca pretvorio nikad mu neću zaboraviti „ko pronese turski barjak sa polumesecom, ko pronese ustaški barjak sa šahovnicom odseći mu ruku“ – reči koje je izgovarao u predvečerje ratova devedesetih. Po mom mišljenju time je sve rekao i nikad ga ništa ne može osloboditi te krivice. Isto kao što i predsednika ništa ne može osloboditi krivice za izgovorene reči „sto Muslimana za jednog Srbina“.

    1. Nije sendvič ali platni spisak neki jeste. Citirati do iznemoglosti jednu rečenicu koja je pri tome izvučena iz konteksta govori sve o vama….Posebna priča moderator koji najteže kvalifikacije i uvrede ne briše ali zato bez greške uklanja komentare svih onih koji prokomentarišu iznete stavove u samom tekstu…

  12. Da nije izdao 9. Marta, bilo bi drukčije sve. Ovako, ti i Danica sedite u masno plaćenim odborima i uredno izveštavate službu.
    Sram vas bilo, oboje.

  13. Gde ste Draškovića našli pa on prosto obožava mikrofon,on bi prevazišao sve diktatore samo kad bi se dočepao vlasti,zato je kod Slobe bio samo potrčko devedesetih.Samo deca rožena posle devedesetih nisle da je Vuk čovek demokratskih ideja .

  14. Vi bas ne vidite kako Udba radi …ili ste kao forumasi sami Udba pa vam je ovo normalno. Danas ce da pusti sve tekstove, autore, teme koje su pro-zapadni i logicni, a onda ce da pusti najgore i najprljavije reakcije da ih se popljuje……stari dobri komuno-titovski balans. Nek mi neko da razlog bre da bar za trenutak pomislim, uh sto se ne vratim u Srbiju. Nego stvarate sve nove generacije kojima je to cilj

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.