Drašković: NATO će rešavati sve nesporazume

Ostavite komentar


  1. Већ смо видели како НАТО решава сукобе на примеру Македоније. А видели смо и како их производи.

    1. Vec smo videli kako Rusija resava sukobe na primeru Makedonije, Crne Gore i Republike Srpske. A videli smo i kako ih proizvodi.

      1. ???
        Г-ђо/це Марина, колико треба кувати јаје да буде ровито, а колико да буде тврдо кувано?

    2. Видели смо Бога ми и како Русија решава проблеме у Сирији и свуда где ратује широм света. Реално, ми смо окружени све самим чланицама НАТО, Русија војском не може да прелети њихове територије и сваки евентуални сукоб у коме не бисмо били на истој страни са НАТО одвео би нас у нови велики пораз, можда и већи од оног косовског 1999. године.

  2. Ako to znate,što to niste govorili devedesetih nego ste slali srpsku omladinu u rat u Bosnu i Hrvatsku.

    1. Zato što su tog manipulatora i zločinca tada plaćali da huška na rat i krvoproliće. Sada je plaćen da izigrava mirotvorca koji podržava diktatora AV.

    2. Ne piši neistine Gorane. Vuk je ranih devedesetih imao malo tvrđe stavove, ali situacija tadašnja nije ni nalik današnjoj. On je objektivno čim je počeo rat počeo da vodi antiratnu politiki u zahvaljujući njenu sačuvano je mnogo života. Niko kao on nije tako glasno i jasno tada objavio rat ratu!

  3. Nije problem, prevashodno, sa NATO paktom u tome što nas je on bombardovao a na čemu jaše tzv.srpska patriotska pozicija i opozicija, igrajući perfidno na emocije naroda. Primer Japana koji je saveznik Amerikanaca dovoljno govori, a bili su mnogo gore bombardovani od nas. S te strane su u pravu oni koji kažu da je logičnije sarađivati sa NATO paktom jer sa Rusijom nemamo kopnenu granicu, okruženje je takvo kakvo je, sve je to nesporno. Ono što mi smeta oko NATO pakta je što je on ideološka pesnica globalizma, multikulturalizma i sličnih fantazmagorija a samo je pitanje vremena kada će i NATO krenuti da se raspada i puca po svim šavovima jer će ideologija i raison d’être na kojoj je zasnovan iščezavati i nestati. Zapad će jednog momenta nemilosrdno i neumitno preći na sasvim drugačiji ideološki diskurs, pitanje je samo šta će ovi naši današnji telali „modernih evropskih vrednosti“ raditi u tom momentu? Neko će ih morati obavestiti da to više ne postoji, kao ni npr.nesvrstanost ili komunizam, a Vuk Drašković je bio mirođija u svim tim čorbama i tvorbama.

    1. I sta tebi tacno smeta kod liberalizma i mulitukuturalizma? Ti si vise onako za fasizam i naci-onanizam? Pa proslo je tvoje. Kakav pacijent uopste moze da bude protiv liberalizma. Mora da je odgovor „veoma bolestan“. E onda takve i treba da leci NATO – satarom da odsece zarazeno meso Evrope.

  4. Vuce ti koliko si puta menjao misljenje nebi me čudilo da ove godine na Ravnoj Gori organizujes paradu ponosa! A i razocaran sam Natom…ako su tebe uzeli kao promotera onda od toga nema nista….Sutra kad bi hvalio Putina srozao bi mu rejting u Srbiji….

    1. Nije njega angažovao Nato nego Vučko bato, da kaže sve ono što on sam ne sme zbog „patriotskog dela“ birača.

      1. Kako je ziveti u smišlju da je Vučko za sve kriv….On nije kao Boris Tadic ujedinitelj Srbije..Svi su bili protiv njega..

      2. Ma njegovi sendvicari bi iz glasali bilo sta da mu pad ne na pamet. Narod beskicmenjaka.

    2. Najmanje je Vuk menjao mišljenje. Od devedesete se zalaže za Srbiju na Zapadu, za politiku koju vode moderne evropske države. On je danas bez sumnje najmoderniji i najkvalitetniji srpski političar.

  5. jos jedan spin iz kuhinje Draskovica. Srbija treba da bude u NATO paktu, oni stvarno odlucuju o svemu. Ali to ds je SV za NATO je cista glupost i spin. Sa jedne strane ide kod Putina i pravi mitinge doceka a kao za NATO je? I tih 80% sto su protiv NATO upravo je AV ideologija stavila da tako razmisljaju. I Draskovic, na zalost, mora da spinuje i hvali vodju, cak i za nesto ocigledno suprotno od istine.

  6. I ja sam kao clan SPO bio za NATO. Sada sam ipak za vojnu neutralnost a NATO bi pre svega trebao da cuva tu neutralnost jer bi svaki pritisak na Srpske zemlje da udju u NATO izazvao kontraefekat.

    1. Otkad to Srbiju nazivas u mnozini???
      Ja sam za jedinstvenu Srbiju, nema vise Uza Srbija, Vojvodina, Sandzak, Presevska dolina……..
      Jednostavno samo Srbija i nista vise…….

  7. Vuk Draskovic nije znao /ili hteo da sacuva onakvu stranku – SPO/ a sad ima savete za Srbiju.
    Nato je pobedio Srbiju /Kumanovski sporazum/, osvoio Kosovo i sada „razmislja“ sa kim ce da pregovara /trguje/ u vezi sa osvojenom teritorijom, sa Putinom ili sa Trampom.
    Ko da vise.
    Srbija se ne pita ni za sta
    Aleksandar Vucic i Ana Brnabic glumataju – za unutrasnju upotrebu.

  8. „Srbija može da bira samo jedno od ovo dvoje: da bude u NATO savezu, za stolom, ili da bude – na meniju“
    RAZBORITOM…DOSTA,…..ALI….
    Pamet naroda formira UPRAVA DRŽAVE i tu bi trebalo tražiti „junaka“, koji će, sa svojim saradnicima tražiti rešenje, koje će najviše pomoći državi, „da vuci budu siti i …“!!!
    ALI, voz prolazi i ako Srbija taj problem ne reši brzo, a, već sada kasni, ZNA SE, ostaje nam „CIPELCUG“-KRAVE I KOLA I JOŠ ŽEŠĆE PRAŽNJENJE TERITORIJE!!!
    A, onda će ovom državom, ako to ne odabere, upravljati njeni najneukiji stanovnici, što joj je i kraj!!!
    PAMET U GLAVU!!!
    Pozdrav iz Banata!

  9. Vuk je sinonim moralne bede i kvaziintelektuslizma Srbije zadnjih 30 godina.
    Juvek je plasirao ocigledne i ispravne ideje da okupi ljude oko sebe da bi ih potom odveo kao stadionu slepu ulicu na taj nacin omogucivsi udbadko kriminalno pro komunističkoj i od Rusije korumpiranih vlasti da radi sta hoce. Tako je i sada
    Ovaj isti Vuk sedi u vlasti zajedno da ruskom mafijom koja sakati Srbiju i dan danas.

  10. Samo volja USA određuje sudbinu naše zemlje, teritojija i ljudi, kako danas, tako poslednjih 30 godina. A volja je njihova bila da naprave rat u Jugoslaviiji, Bosni posebno (setimo se odluke Izetbegovića na nagovor amera da se povuče iz sporazuma koji potpisan nepromenjen posle 4 godine rata), na Kosovu takođe. Dakle šta se to promenilo da bi promenilo njihovu volju ? Ništa, jer da jeste ne bi sada Šiptari bili ovoliko jaki i oštrili zube čak i na EU. Dakle volja USA još uvek je parčanje i potiskivanje Srba i Srbije. I šta bi promenilo da uđemo u Nato? Opet ništa, jer bi volja amera ostala ista. Mi nemamo Kosmet, nemamo dole vojsku, policiju, sudstvo, dakle ništa, praktično nije naše već njihovo pa opet njihova volja da nas se ne menja što jasno govori da se oni u svakom slučaju, šta god mi uradili, neće promeniti. A ne reče nam Drašković šta zaista oni traže da bi nas uopšte pustili u Nato, naslućujem teritorije, priznanje, nešto niko normalan ne bi prihvatio. Neko reče da je eto Japan postao prijatelj sa Amerima, i ok morali su, ali da li je Japan morao da potpiše da predaje 20 % svoje teritorije, nije nije.

  11. Veceg … nisam u zivotu video, jos sam glupan i glasao za njega 90-ih. Samo ovakvi kao on i slicni prolaze dobro u zivotu..

    1. @Petre
      Mene je jednom prilikom otac rekao;
      ,,magarac nezna da pliva dok mu voda ne ulije u usi,,…………

  12. To je onaj Vuk koji nije iskoristio 9 mart jer je karijerista a ne revolucionar, a da je tad pao Milošević, ne bi bilo krvavog rata u Jugoslaviji, raspali bismo se na miran način. A kasnije je pričao protiv Miloševića a onda je 1998 ušao u saveznu vlast sa njim, prodao se za karijeru i lovu. I tako je uništio SPO.
    Pošto je uzeo lovu od zapada, sada folira narod da će NATO da rešava srpske probleme, to je prodavanje magle. Problemi se ne rešavaju bombardovanjem pa onda ajde da NATO bude naš faktor stabilnosti, to jednostavno nije moguće, kao što Vuk ne bi trebalo da pije kafu sa nekim ko mu bombarduje porodicu. To bi bila sramota.
    NATO nikad neće štititi Makedoniju od Grčke koja je dozvolila NATO bazu, niti bi stali na stranu Srba protiv Albanaca. Vuk prodaje maglu, da ne pričam o tome da je NATO desna ruka zapadnih milijardera u širenju njihovog ekonomskog interesa to jest profita, NATO jeste kolonijalna vojska, osvaja naftne zemlje za račun zapadnih milijardera koji finansiraju političke partije. Osim toga, američka vojna industrija, deep state, prodaje naoružanje NATO članicama a da bi biznis išao bolje, prave pretnju od Rusije. Dakle, nema mira izmedju Evrope i Rusije sve dok neko ima profit od sukoba. NATO je evropska filijala američke vojne industrije za prodaju naoružanja. Eto, da malo edukujemo čitaoce Danasa, jer Vuk prodaje maglu neobaveštenim ljudima koji ne znaju mnogo o kolonijalizmu i trgovini oružjem. A Vuk sve to ne bi rekao da nije od toga profitirao.

  13. Na političkom „meniju“ Vuka Draškovića postoji samo NATO. Samo NATO i ništa osim NATO. Tu nema bilo kakve alternative za državu Srbiju u bilo kom obliku i sa bilo kakvim legitimnim zahtevima. Samo prevrtljivi Vuk (političar bez stranke) uvek ima alternativu da bude deo vlasti. Po onoj narodnoj: Vuk dlaku (ne) menja, ali ćud nikada.

  14. U svim normalnim zemljama se postuje volja vecine ako se ne manipulise vecinom.
    Mi nismo normalna zemlja a vecinom se manipulise bila ona i neuka kako kazeVuk Draskovic, stariUDBAS
    zavrbovan od te sluzbe
    jos davne 68.
    Taj isti Draskovic je bio opozicija Milosevicu taman toliko koliko je
    danas Ceda Jovanovic
    opozicija Vucicu.
    Bio je u vlasti i bio ministar spoljnih poslova ni kriv ni duzan a sad pametuje
    i javnosti prezetutuje
    stavove svog vozda Vucica,
    koji ce za neki dan da puzi pred diktatorom Putinom i da nas blamira pred svetom.
    Sta mi imamo od Rusije i od Putina.
    Nista, ama bas nista.
    Vojna neutralnost i zamrznuti konflikt sa Kosovom su jedna od opcija i o tome treba da odluce struka , a ne politicari diletanti i izdajnici poput Vucica i Draskovica.

  15. Vuk je uvek bio majstor manipulacije pogotovo za neuke kako i sam kaze, Uka buka napisem knjigu dignem prasinu , rasprodam knjige , jurim Drazine kosti , pa kad rasprodam ja to vise i ne pominjem niti idem na ravnu goru. Posto ga ti neuki vise ne interesuju sad prica ono sto je realno i sto stvarno misli i ovom tekstu ne moze nista da se ospori . Godinama se vodila agresivna i jeftina propaganda i u tome se i uspelo jer veliki broj ljudi ovaj tekst ne moze da razume jer je sistematski zatucan

  16. Ovakvi komentari samo pokazuju duboko neshvatanje nase istorijske pozicije i geostratesko polozaja . Rusija jeste bliska ali sledeci njjenu politiku dpopali smo grdnih nevolja i postali njihova predstraza u Evropi sa svim tragicnim konsekvencama . Rusija jeste ogromna ali je najbolje iz njene kulture evrpskog korena. U kulturi , organizaciji drustva i ukupnom civilizacijskom razvoju ona ne moze da se poredi sa zapadnom Evropom . Terati inat sa realnoscu vodi u corsokak u kome se, na zalost , vec dugo godina nalazimo .

  17. Sukobom sa NATO-om sve smo dosad izgubili – i ljudske živote, i teritorije, i odbeglu budućnost. Savezništvom i priključenjem NATO-u možemo samo bolje proći!

  18. Slobodan je dao potpis za odlazak srpske uprave, vojske, policije sa kosova. Zar je verovao da će se ikad vratiti jer nju zamenjuje neka nova uprava. Nažalost Srbiju je ubedio u suprotno što je kamen oko vrata Srbiji. Ulazak u izgubljeni rat sa NATO je kamen oko vrata Srbiji. Slobodanovu politiku treba resetovsti jer imamo pravo na novu politiku a ne da budemo robovi Slobodanove gubitnike politike marksistilkih pogleda.

  19. Slobodan je dao potpis za odlazak srpske uprave, vojske, policije sa kosova. Zar je verovao da će se ikad vratiti jer nju zamenjuje neka nova uprava. Zbog toga nikakav novi potpis nije ni potreban da bi se „legalizovao“ odlazak Srbije. Nažalost Srbiju je ubedio u suprotno što je kamen oko vrata Srbiji. Ulazak u izgubljeni rat sa NATO je kamen oko vrata Srbiji. Slobodanovu politiku treba resetovsti jer imamo pravo na novu politiku a ne da budemo robovi Slobodanove gubitnike politike marksistilkih pogleda.

  20. Ovi što napadaju Vuka, kad bi zaratilo, prvi bi sa sve decom sakrili se i pobegli. Nekad sam se slagala s Vukom, nekad i ne baš, ponekad ga i glasala, ali sada je skroz u pravu. A ako hoćemo da zabijamo glavu u pesak i inatimo se dok ne nestanemo kao narod – samo napred „junačine“. Vučić i Vuk imaju moju podršku jer pre će oni nešto odbraniti i sačuvati za našu decu nego ovi licemeri koji vole da ratuju tuđom decom.

  21. Nista novo nije izjavio svi mi
    znamo da je Srbija izolirana
    sa pristalicama NATO-OTAN.
    to je vec gotova stvar. Draskovic
    je velika pristaluca alijanse, sjecam se dobro, na RTS sat
    kada je izjavio, srusimo ovu vladu prije bombardovanja Srbije,dobicemo od Amerike
    veliku financisku pomoc. Da
    dobló je Dradkovic izdajica
    svoje partije za saku dolara, a
    Srbija je bombardovana. Ametika
    podrzava njihovog spiuna Srpski izdajnik. Znate onu, nedaj
    Boze da se Srbi sloze, takvih
    nazalost ima dosta prodate duse
    za saku dolara. Srbija nikada nece prisrupiti zapadnoj alijansi
    koja je unazadila Srnina zs 100 i vise godina jos Kosmet je oduzet.
    To je vec prikraju, gdje Amerika zgazne tu vise milosti nema. Srbine sta ti se jos sprema. Nazalos Presevaka dolina,
    Novi Pazar., Vojvodina u nadi
    da se to nece ostvariti zapadu.
    Imamo i mi prijatelje pa nece oni
    dozvoliti.

  22. Kome se vraća u devedesete i ratuje, samo napred… Meni se još živi. Još važnije mi je i da su mi deca živa i zdrava. Bravo Vučino!!! Puna podrška!

  23. Iza NE NATO kriju se marksistički pogledi a ne to nesrećno bombardovanje koje je maska. Mi odnosno komunisti stvarni, kameleonski, ne bi u NATO ušli ni da nije bilo bombardovanja. Oni su u „tripu“ da su poslednja odbrana bedema komunizma, poslednja tvrđava komunizma, od najezde imperijalnog, kolonijalnog, liberalnog zapada i hoće da ih istorija upamti po tome po cenu poslednje Srbina i srpskog interesa. Slobodan nije hteo u NATO ni 91-ve, ni u Rambujeu pre i jedne bombe. To pokazuje stvarni cilj i motiv i to je implant ponora Srbije, rak rana.

  24. Зашто да ми Срби променимо губитничку политику из деведесетих, кад нам једино она сигурно гарантује да изгубимо све што као бранимо? Е, мој Вучино, у Србији која хвали Милошевића који је за само неколико година изгубио оба светска и оба балканска рата и који је изгубио Косово, нормално је да нападају тебе и Вучића који покушавате да из очајне ситуације извучете највише могуће за Србију.

  25. Ovi što kritikuju Vuka i nisu za rešavanje nesporazuma. Oni su za rat i zato im smeta jer čovek gleda da Srbiju i narod sačuva od stradanja. samo se Vučiću drži mudrog Vuka, inače nasukaćeš se onde gde i Milošević pade devedesetih… Meni Vučić deluje mudro i siguran sam da će donositi pametne odluke,a pre svega one koje će voditi nastavku i ubrzanju evropskog puta.

  26. Разум налаже да овог пута на миран начин покушамо да се изборимо за своје интересе. Ратом смо се, уосталом, углавном изборили деведесетих за све интересе наших непријатеља и пали у амбис. Зато нам је битно савезништво са НАТО, а никако анти-НАТО реторика и сукоб, јер их сигурно нећемо победити, а сукобом са њима бисмо себе сигурно довели до пропасти.

  27. Разум налаже да овог пута на миран начин покушамо да се изборимо за своје интересе. Ратом смо се, уосталом, углавном изборили деведесетих за све интересе наших непријатеља и пали у амбис. Зато нам је битно савезништво са НАТО, а никако анти-НАТО реторика и сукоб, јер их сигурно нећемо победити, а сукобом са њима бисмо себе сигурно довели до пропасти.

  28. Милошевић, Шешељ и њима слични су водили наказну политику и само нас гурали у ратове и несреће. По налогу Хрватске обавештајне службе којој припада Шешељ је булазнио о набводном клању зарђалим кашикама, како би нас наши непријатељи лакше сатанизовали. Вук Драшковић је, за разлику од њега, први проговорио и писао о злочинима над Србима у НДХ и све време (па и ратова) храбро и снажно супротстављао се сваком злу и злочину – ко год да је био мета злочинаца. Зато Вуку верујем и мислим да треба са пуно пажње послушати све што каже.

  29. Инат је рђав занат. Зато слушајмо мудрог Вука. Они који су нам обећавали највећу државу попут Милошевића и Шешеља највише су нас и преварили. Вук очигледно говори истину и треба је прихватити па и кад нам се баш нешто у њој и не свиђа. Алтернатива су бајке, лажна обећања и маштарије који се обично заврше катастрофом и пропашћу. Зато пуна подршка и Вуку и Вучићу да спасимо шта се спасити може, да не бисмо бранећи оно што смо одавно изгубили ризиковали да изгубимо и оно што још нисмо, а што можемо мудром политиком да одбранимо.

  30. Није ни чудо где смо, с обзиром на ниво свести, разума и толеранције. Поражавајућа је количина мржње према човеку који је испред свог времена. Да га је Србија слушала свих претходних година, не би нам младост одлазила их Србије….

  31. Slažem se sa Vukom. U politici ne sme da bude inaćenja. Svi politički, ekonomski, razvojni i bezbednosni razlozi nalažu nam da hrabro sprovodimo evro-atlantske integracije. Ko će da brani našu muku i sirotinju na Kosovu i Metohiji ako budu napadanuti? Sigurno neće oni licemeri koji su kao foleri za rat a prvi bi se sakrili kad bi on i počeo.Čuvajmo naše interese, čuvajmo decu, čuvajmo budućnost Srbije. Branimo se što možemo da odbranimo ali i ne ponavljajmo mantru kako spo pobedili 99-e na Kosovu. nismo. Izgubili smo, na žalost i povuklise sa te teritorije.

  32. Vuk je pogodio u metu. On je jedan od najmudrijih političara i dobro je da je njegova stranka u vlasti. Zamislite da su u vlasti Boško, Šešelj, Koštuničini ekstremisti… Opet bi se proveli kao devedesetih. Meni su bila dosta dva rata… Nemoram još i preko Albanije u 21. veku kao moj pradeda! Ma bravo Vuče, kad vidim kakvi te primitivci i bezmozgovnjaci napadaju glupim „argumentima“, jo[ sam sigurniji da si u pravu.

  33. Postovanje realnosti u politici,to je ono o cemu Draskovic govori.To nije ni lako ni lepo cuti ali covek je u pravu

  34. Vuk je prvi crtao granicu Karlovac, Karlobag, Virovitica i na taj način je bio saučesnik Miloševiću. Ni jedan Srbin nema pravo da se odrekne Kosova i Metohije. EU na čelu sa SAD nije nam prijatelj već dđelat Srbije. Do baze u Bondstilu mogli su doći i na drugi način.Mi bi srušili Miloševića koji je već bio truo.Interes NATOA i EU su rudna bogatstava na Kosovu i Metohiji. Svoju budućnost ne mogu da vidim sa ubicama naših civila, pre svega dece. Posledice njihovog bombardovanja još dugo će biti vidljive. Generacije Srba umiraće od raznoraznih kancera. Kako da verujemo ljudima koji nisu mogli da nas pobede? Zato su iz osvete stradali naši civili. Potpisali su rezoluciju 1244 koju ne poštuju. Dali smo im naše svetinje i narod da ga čuvaju. Dopustili su egzodus Srba i paljenje ogromnog broja crkava i manastira. Ko sa đavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju. Nama treba nezavisnost. Mi nikome ne pretimo. Normalno je da ne želim da budem u društvu ubica niti njihov sluga u rođenoj zemlji. Ulaskom Srbije u EU nestaće i Srba. Mogu oni ovaj svet da kroje i bez nas.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.