Drecun: Opozicija napustila sednicu Odbora Skupštine Srbije da bi napravila predstavu 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju, Milovan Drecun, izjavio je danas da je na sednici Odbora u ponedeljak poštovan Poslovnik, a da su opozicioni poslanici napustili sednicu „da bi napravili predstavu“.

Drecun je za Televiziju B92 kazao da je deo opozicije tražio dopunu dnevnog reda sat pre sednice, iako se dopuna po pravilu traži 24 sata pre početka sednice.

Opozicione stranke su u ponedeljak saopštile da su napustile sednicu Odbora jer je, kako tvrde, njegov predsednik, Drecun, odbio da dopuni dnevni red i da se povede rasprava o Planu za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije – takozvanom francusko-nemačkom predlogu.

Poslanica Zavetnika i zamenica predsednika Odbora, Milica Đurđević Stamenkovski, rekla je novinarima da su opozicioni poslanici četiri puta pokušavali da zakažu tu sednicu, poslednji put za 13.00 sati, ali da je Drecun po hitnom postupku sazvao novu koja je počela u 10.30.

Drecun je rekao da je opozicija još u petak zakazala za ponedeljak u 13 sati konferenciju za novinare i da je njihovo napuštanje sednice „bilo planirano, kako bi napravili predstavu“.

Ocenio je da opoziciju ne zanima rad Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, kao i da ih ne zanima šta država radi za opstanak tamošnjih Srba, već da „radi protiv države“.

„Na ovom primeru (napuštanja sednice Odbora) ćete najbolje videti lažno rodoljubivi inženjering stvaranja hibridnih antidržavnih aktivnosti“, ocenio je Drecun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari