Goran Vesić, Maska, GrađevinaFoto: Beoinfo

Demokratska stranka (DS) osudila je danas, povodom Međunarodnog dana rada, način na koji država Srbija postupa sa radnicima i radnicama i pozivala sve građane na organizovano suprotstavljanje režimu „koji ih nemilosrdno obespravljuje“.

„Skoro osam godina svedočimo kako režim Aleksandra Vučića privileguje krupni kapital i interes stranih investitora na štetu radničkih prava i dostojanstva radnika i radnica“, naglasila je DS.

Kako je DS navela, subvencije se daju firmama koje svoje zaposlene plaćaju ispod realne vrednosti uloženog rada, u apsolutno nehumanim uslovima, a neretko i vrlo brzo zatvatarajući pogone, posle čega radnici ostaju na ulici i na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

„Ovakva diskriminacija posebno je uočljiva sada tokom epidemije korona virusa, kada je u potpunosti ogoljeno da sistem ne štiti građane Srbije, već intres stranih investitora“, upozorila je DS.

Stranka je pozvala „sve obespravljene“ da joj na mejl adresu [email protected] dostave informacije o otpuštanju, smanjivanju plata radnicima i radnicama, ucenama ili drugim vidovima nezakonitog ponašanja poslodavaca.

„DS staje u zaštitu prava radnika i radnica. Nećemo dopustiti da čovek bude rob i broj“, naglašeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari