DS Novi Sad: Pomoćnik direktora "Zelenila" uhapšen zbog mašine koja može da izvadi stablo iz zemlje 1Foto: JKP "Gradsko zelenilo"

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) zahtevao je danas od istražnih državnih organa i gradske vlasti u Novom Sadu da obaveste javnost zbog čega je uhapšen pomoćnik direktora u Javnom komunalnom preduzeću Gradsko zelenilo.

„Postoje čvrste indicije da deo aktuelne vlasti u gradu pokušava da čitav slučaj zataška, što budi sumnju da uhapšeni funkcioner Gradskog zelenila i direktor jednog beogradskog preduzeća nisu jedini učesnici afere sa javnim nabavkama. Jedini način da se utvrde činjenice i razotkriju svi vinovnici afere jeste profesionalna, nezavisna i transparentna istraga o kojoj će građani u potpunosti biti informisani“, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Dodali su da je, prema njihovim saznanjima, pomoćnik direktora Gradskog zelenila priveden zbog nabavke mašine „vadilice“, koja može da iz zemlje izvadi stablo sa korenom i posadi ga na drugom mestu.

„U preduzeću se priča da je mašina plaćena najmanje duplo skuplje od njene cene na tržištu i da je Gradsko zelenilo na taj način oštećeno za oko 200.000 evra. Budući da se kapitalno opremanje Gradskog zelenila finansira iz budžeta grada, a to je novac svih građana Novog Sada, još je veća obaveza nadležnih da o svemu obaveste javnost“, ocenio je DS.

Dodali su da se model javnih nabavki sa dva ili više puta većom cenom od realne, primenjuje u većini javnih nabavki koje sprovodi vlast Srpske napredne stranke i njenih „satelita“ u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari