DS i PSG zajedno u Beogradu? 1Foto: N1

Na beogradskim izborima zajedno ćemo se boriti za građane, vodićemo ozbiljne razgovore koje će imati za cilj da se nijedan opozicioni glas ne izgubi, rekli su u Danu N1 uživo Božo Prelević, predsednik gradskog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) i Balša Božović, direktor izbornog štaba Beograda Demokratske stranke (DS).

„To je odgovorno pred građanima i to građanima dugujemo“, rekao je Božović odgovarajući na pitanje da li će se DS i PSG zajedno boriti na beogradskim izborima.

Upitan da li su se DS i PSG dogovorili oko zajedničkog izlaska na izbore, Prelević je rekao: „To nismo rekli, već da smo se dogovorili da ćemo da pristupimo ozbiljnim razgovorima za koje sam uveren da će rezultirati da se nijedan opozicioni glas ne izgubi“, rekao je on.

Prva „stepenica“ dogovora je da moraju postojati pošteni izbori, dodaje Prelević, drugi dogovor je oko toga kako obezbediti kontrolu izbornog procesa, jer se prema informacijama do kojih taj pokret dolazi „malverzacije već daju opipati“. Ponovio je da je jedan od principa saradnje i da nema saradnje sa strankama iz sadašnje vlasti.

„To su osnovni kriterijumi za održavanje izbora… Ne želim da učestvujem u nečemu gde bi se građani izdali. Hoću da se potpisu principi“, rekao je. Prelević je rekao da je siguran da će se u opozicionim strankama dogovoriti oko tih principa.

„Ako se dogovorimo oko određenih principa, nemamo problem, ali hoćemo da to zapišemo, stavimo na papir, pokažemo građanima, da njihov glas bude siguran, da znaju za koga glasaju“, kazao je Prelević.

Božović je rekao da su DS i PSG u jako dobrim odnosima. „Imamo isti cilj, jasan, moramo da odbranimo građane na ovim izborima, moramo da sednemo za sto da bismo pokazali građanima da smo tu za njih i da se dogovorimo oko izbora“, kaže i dodaje da te dve snage nemaju prava da se razilaze i ne dogovore.

Siguran je, kako je rekao, da će zajedno doći do rešenja.

On je rekao i da je „smešno“ da nakon silnih godina na vlasti imamo situaciju da napredanjaci nemaju koga da kandiduju na beogradskim izborima na čelu liste. „Iz izbora u izbore se provlači ista mantra“.

Upitan da li postoji mogućnost da Dragan Đilas bude kandidat za gradonačelnika, Božović je rekao da je on očigledno „neko ko figurira na to mesto“.

„Nismo imali razgovore na tu temu i detaljno pravili plan za to, ali ne možete nekome osporiti ambiciju ako je ima“, kazao je.

Prelević je rekao da je to pitanje stvar dogovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari