DS i Zajedno osudili pogrdne letke protiv političara koalicije "Srbija protiv nasilja" 1foto FoNet/Konzervativni pokret Naši

Stranka Zajedno i Demokratska stranka (DS) su osudile sadržinu plakata danas izlepljenih po Beogradu, s fotomontažom lica više predstavnika opozicionih stranaka koalicije „Srbija protiv nasilja“ s nacističkim obeležjima.

Te stranke su u zajedničkom saopštenju navele da taj „propagandni materijal“ deli organizacija „Naši“ koju su nazvali „režimskom i kvazipatriotskom“.

Po njihovim rečima, žuto-plavi plakati i leci na kojima su lica kopredsednika Zajedno Nebojše Zelenovića i Biljane Stojković i drugih političara liste „Srbija protiv nasilja“, deljeni su na više mesta u Beogradu „zbog panike koja je nastala nakon usvajanja rezolucije u Evropskom parlamentu“.

„Samo u društvu uređenom po meri Aleksandra Vučića moguće je da jedna organizacija koja i ne krije da podstiče nacizam i šovinizam, optuži nekog drugog da je kvisling i nacista. Jedino u državi u kojoj nema ni traga od institucija, moguće je da za najteža krivična dela optužuju oni koji krađom izbora ruše ustavni poredak. Samo u državi kojom upravlja mafija, moguće je da policija i tužilaštvo štite one koji šire mržnju“, ukazuje se u saopštenju.

Zajedno i Demokratska stranka su tražile da nadležni reaguju, uz ocenu da bi to svakako trebalo da urade po službenoj dužnosti.

Televizija N1 je ranije objavila da su i u njeno dvorište ubačeni ti leci, čega je bilo više puta u prethodnih godinu dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari