DS: Incident na promociji Šešeljeve knjige i povratak Gorana Davidovića u Srbiju nisu slučajnost

Ostavite komentar


  1. Srbija polako ali sigurno (ako se ne naredi drugačije) klizi u jednu fundamentalističku pravoslavnu tvorevinu, sa elementima fašističke vladavine(pogledajte i uporedite Italiju pre II Sv rata).
    Što je rekao pisac, pakao je prazan sve satane su kod nas.

  2. Sve je ovo iz iste „kuhinje“ proizvedeno i „zakuvano“ a glavni kuvar jeste upravo Aleksandar Vucic. Ne moze zlo da pobegne od svoje proslosti ma koliko se god pretvaralo i prenemagalo. Ostale „kalfe“ su upravo Seselj dr Vojislav kao najstariji medju ovom desnicarskom olosokratijom a slede ga Vacic, Misa, Goran Davidovic „firer“ i ostala fasisticka bulumenta. Fasizam made in Srbija dogadja se upravo zato sto se nije desila lustracija kada je za nju bilo vreme, moramo ovu olos i fasisticke bitange „izlustrirati“ svojerucno a posle toga i zakonski ozvaniciti lustraciju – zabranu postojanja sledbenika fasizma ili Vucic-jungera ma koliko oni izgledali smesno i bedno, sa fasizmom se nije dobro „igrati“. Smrt Vucicevom fasizmu, oslobodimo Srbiju.

  3. Ili si „fašista“ ili si „milosrdni andjeo“!
    Ko je taj vrhovni autoritet koji udara etikete?
    Ruke se peru mlakom vodom!
    Sredina,sredina,sredina……e tu je istina!

  4. Šešelja ne mogu da smislim, pogotovu od kad se slizao sa Vučićem, ali ovo odobravam što su najurili nevladinu organizaciju koja se isključivo bavi protiv Srba.

  5. Koliko ja shvatam, ovde su napadnuti clanovi Srpske radikalne stranke, koji su imali promociju neke knjige koju je pisao Vojislav Seselj?! Gospodja Kandic i njen FOND, ukoliko su hteli da kazu nesto drugo, mogli su da zakupe neke druge prostorije i da propagiraju svoje knjige i spise, a ne da dolaze „mecki na rupu“, pa da se danas zale kako nisu docekani onako kako su oni zeleli. Svestan sam da bi gospodja Kandic uz pomoc svog FONDA najradije proterala sve one koji ne misle kao ona ili, ne slede njene instrukcije i shvatanja. Gospodin Davidovic je, ma ko on bio, drzavljanin ove zemlje. Nece valjda da ona odredjuje kada ce ko da dolazi u zemlju, ili da odlazi iz zemlje?!

    1. Namerno si pobrkao lončiće, izvrnuo suštinu, zamenio teze,………navodeći vodu na svoju vodenicu kako bi došao do izražaja tvoj uobičajeni i poznati nacional-šovinizama od koga nemaš mira te bi samo da bockaš, huškaš, mrziš, vređaš gde god stigneš.

  6. Zar je moguce da Seselja jos uvek neko slusa od gradjana. Zasto jednostavno ne bi prestao da truje ovaj narod i prica lazi.

  7. Ko god da vlada u Srbiji, ona ce ostati ista zemlja, sa istim ciljem – da postane Velika na stetu drugih. Zasto se ovolika kumulacija prikrivenih i neprikrivenih ekstremnih desnicara dogadja bas u Srbiji? Odgovor je jasan, oni koji bi da osvoje veliki broj glasova na izborima shvatili su za koje ideje glasa Srpsko stanovnistvo i onda te ideje i propagiraju. Gradjanska ideja u Srbiji nikada nije mogla da prodje. Saberite broj poslanika u Skupstini Srbije koji su za gradjansku drzavu, pa cete shvatiti koga Srbi glasaju. A zasto je to tako? Pa, zato sto neke nacije su sklone gradjanskoj opciji, a druge samo opciji koja naginje ekstremnom nacionalizmu i koja bi da gazi i da rusi, a nikada da stvara. Neka vide Srbi gde pripadaju.

  8. Ostavimo se velikih muslimana velikih srba i hrvata itd. Daj da budemo ljudi onda je sve lakse. Ni crkva ni djamija ni sinagoga itd ne placaju porez donira ih drzava i narod .bore se za svoje guzice kao i uvjek. Oni nas razdvajaju zasto bi oni bili prvi pred bogom nego mi .ne postoji ni jedan razlog.nek se drzave pobrinu za siromasne i da promovisu nadu .a ne ovakve kao sto su radikali

  9. Čiji je Dragan Bastać?Saveza za Srbiju ili šešeljev?Zašto je dozvolio promociju knjige u kojoj se negira genocid?Šešelj mu je koalicioni partner?Izvinite, negiranje genocida je zločin.Kao i sam genocid.A onaj ko da prostorije da se vrši promocija knjige kojom se negira genocied, je pomagač u tome.

    1. Zločin je i kada ti tvrdiš da je genocid a nije. Znaš dobro da zločin i genocid nisu isto, ali iz mržnje prema Srbiji, ti potenciraš neistinu.

  10. Ocigledno je kada je Seselj u pitanju, da je demencija pokucala na njegova vrata i on se polako ali sigurno cesto gubi u svemiru.Fer je posto je covek u ozbiljnim godinama da mu se omoguci da ode u zasluzenu politicku penziju jer je ucinio dosta sto ne bi trebalo ovoj nasoj Srbiji.

  11. Ima jedna NVO grupa što po Srbiji stalno šeta,što po zemlji nešto zbore ,da su šiptari svoji na svome.To je jedna mala grupa što Srbiju svuda bruka ,da srbi nisu dobri i da su prema svima uvek grubi.Da im krv iz oka viri,da smo stoka bez pastira,da smo bleda slika bez okvira.Zapucaće grebeni i brda ,zasijaće siva munja,otvoriće se i nebo i zemlja ustaće mrtvi iz grobova.Da nam mrtvi počiste mesto gde NVO šeta često i gde god nešto zbore da Kosovo nije moje (Srpsko) !

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.