Milivojević: DS osuđuje Šešeljeve napade na novinare, političku odgovornost snosi Vučić 1foto: N1, Printskrin

Demokratska stranka osuđuje nove napade Vojislava Šešelja na novinarku Danasa Snežanu Čongradin i sportskog novinara Milojka Pantića i sve uvrede koje je Šešelj izrekao na račun dvoje javnih poslenika gostujući na Televiziji Pink, navodi Srđan Milivojević, predsednik IO DS, u saopštenju dostavljenom našoj redakciji.

Političku odgovornost za taj napad nesumnjivo snosi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji odano štiti i medijski protežira svog političkog oca, dodaje se u saopštenju.

Zakonske posledice za izrečene uvrede i govor mržnje, osim samog Šešelja, treba da snose i Televizija Pink i Željko Mitrović, kao odgovorno lice kompanije Pink koje omogućava osuđenom ratnom zločincu, dokazanom nasilniku i najvećem zagađivaču političkog života u Srbiji – da redovno gostuje u programima te televizije u trenutku dok Telvizija Pink aplicira za ponovno dobijanje nacionalne frekvencije, navodi se.

Demokratska stranka ističe da su i Snežana Čongradin i Milojko Pantić poznati kao novinari sa jasnim političkim i vrednosnim stavovima na koje oni imaju bezuslovno pravo, piše u saoštenju.

Knjige koje je Vojislav Šešelj navodno napisao o njima i koje je promovisao u programu Pinka, predstavljaju prizemno, vulgarno i klevetničko štampano smeće koje ni u jednoj uređenoj zemlji ne bi moglo da bude objavljeno, a kamoli predstavljeno na najgledanijoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom, ocenjuje se u saopštenju.

Ponovno „ukazanje“ predsednika Srpske radikalne stranke na ekranima režimskih televizija, posle poraza koji je doživeo na aprilskim izborima, može biti i indikator da neobično uspešni advokat osumnjičenih za najteža krivična dela Vladimir Đukanović nije slučajno pominjao baš Šešelja kao najboljeg kandidata za novog premijera i Vučićevog čoveka na mestu ministra policije, ističe se.

Utoliko ove napade na Snežanu Čongradin i Milojka Pantića treba ozbiljnije shvatiti i nedvosmisleno osuditi. Pažnja i podrška javnosti su u zarobljenoj državi jedan od malobrojnih načina da se zaštite pojedinci koji se nađu na udaru vladajućeg režima i režimskih megafona kao što je Vojislav Šešelj, zaključuje Srđan Milivojević u saopštenju DS dostavljenom Danasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.