Novi napadi na novinare: Vojislav Šešelj napisao knjige o Snežani Čongradin i Milojku Pantiću 1Foto: Printscreen/Youtube/Novo jutro

Bivši lider radikala i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj je tokom gostovanja u emisiji „Novo jutro“ na televiziji Pink izrekao uvrede na račun novinarke Danasa Snežane Čongradin i novinara i urednika sportsko-političke Galaksije Milojka Pantića, a tom prilikom predstavio je i knjige koje je o njima napisao.

„Doneo sam Vam još dve knjige, ovo je malo i da se zabavite. Vi znate da su mnogi srpski izdajnici često mene nazivali ratnim zločincem, da mnogi to još uvek rade. Svaki koji me nazove ratnim zločincem mora da očekuje osvetu s moje strane – dobije knjigu u čelo“, rekao je Šešelj.

Jednu od dve nove knjige posvetio je Milojku Pantiću, a kako kaže odgovorio mu je već samim naslovom.

Novinarki Danasa Snežani Čongradin posvetio je drugu knjigu, „jer ga u svakoj kolumni naziva ratnim zločincem“.

„Napada sve srpsko – i predsednika republike i patrijarha najgorim izrazima i najgorim uvredama. A ja nju gledam ovako, ona mene neodoljivo podseća na mungosa. Isti mungos. Kad čovek gleda nju, ne može da kaže da je čovek postao od majmuna, nego čovek je možda postao od mungosa“, naveo je bivši lider radikala.

Na pitanje voditeljke Pinka zašto voli tako da vređa, Šešelj je uzvratio pitanjem da li je on ratni zločinac.

„Nije u pitanju žena, nego monstrum“, rekao je on o novinarki Danasa.

Kako je naveo, naslov knjige koju je o njoj napisao je „Mungos iz peščare Snežana Čongradin“.

Novinarka Pinka tada je rekla nazive nekoliko poslednjih kolumni Snežane Čongradin, na šta je Šešelj pitao: „Pa je l’ nije zaslužila?“

„Evo ovde su ti njeni tekstovi najprljaviji, evo komentari su tu. Ovo sam uz pomoć mojih saradnika prikupljao i analizirao, a ostatak ove knjige su emisije, tekstovi i to je jedna vrsta naše stranačke arhive“, rekao je Šešelj.

Prema Šešeljevim rečima, Snežane Čongradin i Milojka Pantića će se ljudi za nekoliko decenija sećati samo zato što je on o njima pisao.

„Ko će se sećati Snežane Čongradin za 20, 30, 40 godina? Niko živ! A kad nađu ovu knjigu, mogu da kažu ‘evo ga mungos iz peščare’, jer ona je tu negde iz okoline Zrenjanina iz neke peščare, ili neke slatine, negde tu“, rekao je Šešelj i dodao da je „to što ona piše u kolumnama užas i ona to zaslužuje“.

Prema tvrdnjama koje je izrekao gostujući na Pinku, on ima celu službu u stranci koja mu skuplja i priprema sav materijal za ove knjige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari