DS Kragujevac: Kroz Ulicu Vuka Karadžića neće moći da prođu pešaci 1Foto: GrO DS Kragujevac

Ustaljenoj praksi da iza građevinskih radova koje obavljaju gradska komunalna preduzeća ili nadzire lokalna vlast ostaju samo problemi za građane Kragujevca, svedoci smo i na samom početku Nove godine, tvrde u Gradskom odboru Demokratske stanke Kragujevac.

Po njihovom mišljenju, Ulicom Vuka Karadžića pešacima je bilo teško proći i pre obavljenog asfaltiranja jer je bila u očajnom stanju, a zbog radova na obližnjoj Tržnici i zasuta smećem i raznim materijalima.

„Ako to možda i nije bila namera vlasti, već samo odraz nesposobnosti i lošeg rukovođenja, kako onda tumačiti potez izvođača radova nakon asfaltiranja ulice“, pitaju u kragujevačkom GrO DS.

Parking mesta u Vuka Karadžića su sada tako obeležena da će ta ulica i fizički postati neupotrebljiva za pešake. Prostor za automobile je obeležen do same ograde Malog parka, ne ostavljajući ni simboličan prostor.

Umesto da se ulice asfaltiraju prema potrebama grada, saobraćaja ili postojećeg stanja, to se čini tako da se napravi još koje parking mesto za naplatu, poput nedavne situacije u naselju Aerodrom.

Po njihovim rečima, ipak ovaj slučaj u ulici Vuka Karadžića je prevazišao i najcrnje slutnje.

„Zaista je bilo teško očekivati da će pešački prolaz biti uskraćen đacima Gimnazije ali i drugih obližnjih škola. Pri tome je to učinjeno na gotovo karikaturalan način sa parking mestima koja idu direktno preko ivičnjaka, pa će dva točka automobila biti na ulici a dva na trotoaru, što je rešenje kakvo ne možete više sresti ni u malenim opštinskim središtima a ne gradu kakav je Kragujevac“, ističu iz Demokratske stranke Kragujevac.

Oni smatraju da je obaveza GrO DS da ukaže na ovaj problem, koji očigledno sve više uzima maha „pre nego što građane ovakva bahatost i nestručnost ne bude koštala možda i života”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari