DS: REM omogućio nastavak medijskog mraka u Srbiji 1Foto: Logo

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je odluka Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da nacionalne frekvencije dodeli istim televizijama koje su redovno kršile zakonske obaveze, više nego očekivana i da omogućava nastavak medijskog mraka u Srbiji.

„REM je još jednom dokazao da je produžena ruka ove vlasti i da je sam konkurs još jedna u nizu tragikomičnih predstava scenariste i režisera Aleksandra Vučića“, ocenila je DS u saopštenju.

Stranka je navela da je i ranije pored ostalog upozoravala da nijedna televizija sa nacionalnom frekvencijom ne emituje naučno-obrazovni program i da zbog toga moraju da im budu oduzete dozvole.

„Neke od tih televizija gotovo svakodnevno promovišu laž, nasilje, antikulturu, a u okviru programa često im gostuju i osobe sa debelim krivičnim dosijeima. Кonačno, mogli smo da vidimo čak i pornografske sadržaje i nasilje u živom prenosu rijalitija, a REM-u ni to očigledno nije smetalo“, saopštila je DS.

U saopštenju je ocenjeno da je REM očigledno odluku doneo na osnovu podobnosti, a ne na osnovu zakonskih odredbi, a DS je obećala gradjanima da će članovi tog tela nakon promena biti pozvani na odgovornost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari