DS: SNS batinaši prete, policija žmuri; SNS uzvraća 1

Informativna služba Demokratske stranke izdala je saopštenje usled, kako navode, katastrofalnog stanja u Smederevskoj Palanci i potpunog nemara i korupcije vladajućeg SNS-a, te pretnji i ugrožavanja bezbednosti odbornicima opozicije.

Demokrate tvrde da se u toj opštini počevši od 22. juna, kada je opozicija koju pored njih čine SPO, SPS i DSS predala 29 potpisa za smenu vlasti (ukupno 49 odborničkih mesta prim. aut.), pojavila grupa od 30 batinaša koji svakodnevno prete te upadaju u kuće i radnje opozicionih odbornika. Kako stoji u saopštenju, jedan od odbornika je na kratko otet dok je drugi maltretiran i polivan vodom.

– Zbog toga su dbornici podneli pet prijava policiji koja i pored toga nije reagovala i samim tim odobrila te postupke. Isti ovi metodi i odredi korišćeni su širom Srbije počevši od 2012. godine. Protivzakonito su uručeni otkazi ljudima koji su 25 godina radili u opštini, dok su istovremeno sakriveni svi pečati. Prema saznanjima na terenu, svim ovim prljavim radnjama rukovodi Branko Malović, član Izvršnog odbora SNS – piše u saopštenju Demokratske stranke.

U njemu se dalje navodi da su o pomenutim saznanjima upoznati ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, od kojih se očekuje da obezbede mir i atmosferu u kojoj će moći da se odbrani volja većine u lokalnoj skupštini.

Sednica na kojoj će se odlučivati o smeni rukovodstva u Opštini Smederevska Palanka zakazana je za četvrtak 6. jula. Usled otvorenih pretnji da će fizički zabraniti ulaz u zgradu Opštine, Demokratska stranka pozvala je medije da isprate pomenutu sednicu. Takođe, opozicione partije podnele su zahtev policiji da u četvrtak bude prisutna na sednici, kako bi omogućila nesmetan rad odbornicima.

– Iako smo podneli zahtev, sumnjamo u spremnost policije da ispuni svoju dužnost, nakon što se po ko zna koji put pretvorila u pomoćni servis batinaša. Zato pozivamo javnost i nadležne organe da se suprotstave nasilju režima koje je ugrozilo sve demokratske i civilizacijske tekovine koje je Srbija teškom mukom dostigla – stoji u saopštenju DS-a.

Odgovor SNS

Srpska napredna stranka saopštila je potom da je Demokratska stranka, kako je nazivaju, „partija osvedočenih lažova, lopova, batinaša i prevaranata“, danas još jednom, u svom oprobanom maniru, najbezočnije slagala građane Srbije.

„Radoslav Milojičić Kena, poznat po tome što prebija građane na ulicama, preti narodnim poslanicima da će da im izbuši gume na kolima, ali i po tome što sa kolegama iz DS-a u kafani može da popije 500 piva, ali ne i da ih plati iz svog džepa, već parama građana Srbije – sramota je Srbije, a slika je i prilika Demokratske stranke i njen istinski predstavnik“, ističe SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari