DS: Zabrinjavajuće što MUP nije reagovao odmah kad se dogodio indicent na protestu 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Demokratska stranka (DS) zahteva da Ministarstvo unutrašnjih poslova i Javno tužilaštvo hitno po službenoj dužnosti reaguju i pokrenu odgovarajuće postupke protiv osoba koje su u vreme protesta „Srbija protiv nasilja“ fizički napale stranog državljanina, ali i narodnog poslanika, potpredsednika DS, Miodraga Gavrilovića.

DS navodi da je zabrinjavajuće što pripadnici policije nisu reagovali na pozive građana i pripadnika redarske službe, niti su posle incidenta priveli članove Narodne patrole, niti ih udaljili sa skupa „Srbija protiv nasilja“.

Demokrate navode da su tokom protekle nedelje ukazivali na moguće provokacije i incidente, jer su ih narodni poslanici Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Jovanov i Nebojša Bakareca najavljivali na sednicama Narodne skupštine.

„Ovaj incident potvrđuje opravdanost zahteva da ministar policije Bratislav Gašić i direktor BIA Aleksandar Vulin moraju biti smenjeni“, navodi DS.

Prekršajni sud u Beogradu je zbog incidenta u subotu uveče ispred skupštine Srbije i neprijavljenog boravka državljaninu SAD odredio zatvor od 30 dana, dok je muškarac (22), zbog incidenta, osuđen na 15 dana zatvora u koji je sproveden, saopštilo je danas Ministarstvo unutršnjih poslova (MUP) Srbije.

Mediji prenose da je Ilija Vuksanović, koji je na protestu „Srbija protiv nasilja“ učestvovao u tuči ispred Skupštine i koji je poznat po čestim napadima na novinare, već ranije pravio incidente na protestima.

Vuksanović ima nasilnu prošlost i krivični dosije zbog napada na službeno lice, a na snimku je zabeleženo da je učestvovao u incidentima.

U saopštenju MUP-a nisu navedeni inicijali privedenog nasilnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari