Incidenti tokom protesta "Srbija protiv nasilja", Manojlović: Nasilnici šutirali mladića (VIDEO) 1Foto: FoNet/ Marko Dragoslavić

Tokom protesta „Srbija protiv nasilja“ se večeras dogodio incident kod Skupštine, gde je muškarac pendrekom udario stranog državljanina, javljaju reporterke Danasa.

Muškarca je napala grupa desničara Narodna patrola.

Najpre je jednog čoveka pojurila grupa ispred Skupštine Srbije, a maskirani mladić udario ga je predmetom preko lica.

Nakon toga je jedan od desničara terao reportera N1 koji je izveštavao tokom incidenta.

Redari na protestu su rekli da je napadnutog stranca odvela policija i da je dobio nekoliko šamara. Kako je jedan redar rekao, čovek je bio u alkoholisanom stanju i provocirao je i izazivao napadače.

Video: Snežana Čongradin

Potpredsednica DS Tatjana Manojlović koja je bila u neposrednoj blizini incidenta rekla je za Danas da se pojavila grupa nasilnika koja je počela da šutira nekog mladića koji je stranac.

– To se desilo kod Skupštine kolega Gavrilović je ragovao i razdvojio ih. Pozvali smo policajca u civilu. Policija je odreagovala i sklonila ih, rekla je Manojlović.

Na pitanje naše novinarke dali su to bile Narodne patrole kako tvrde ostali učesnici protesta, ona nije mogla da odgovorili , ali potvrdila „da neki nasilnici jesu sigurno“.

Prema rečima Manojlović bilo je oko pet, šest nasilnika.

Kako N1 prenosi, radi se o desničarskim organizacijama, nekoliko njih koji pevaju pesme o Kosovu. Jedan čovek koji priča na engleskom je udaren, a jedan od njih je i gurao novinara N1. Reaguju, kako je rekao, samo zvanični redari, dok, kako kaže, policije nema.

Sve informacije o protestu pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari