Milos Jovanovicfoto BETAPHOTO/EMIL VAS

Demokratska stranka srbije (DSS) saopštila je danas da će ostati opozicija i na republičkom i na gradskom nivou.

Predsedništvo Demokratske stranke Srbije na sednici koja je održana juče, nakon analize izbornih rezultata i političke situacije u zemlji, usvojilo nekoliko važnih zaključaka i odluka, saopšteno je iz te stranke.

Oni su konstatovali je da je na proteklim predsedničkim, parlamentarnim i beogradskim izborima postignut ozbiljan rezultat.

Posebno su istakli rezultat predsedničkog kandidata srpske koalicije NADA, predsednika DSS-a Miloša Jovanovića koji je sa oko šest odsto glasova zauzeo treće mesto u trci za predsednika države.

„Ostvareni rezultati i podrška koju su građani pružili obavezuje DSS i srpsku koaliciju NADA da nastave sa zalaganjem za jasnu nacionalnu i demokratsku politiku i ujedno predstavljaju snažan osnov za njeno dalje jačanje“, saopštili su oni.

Oni su, takođe, odlučili da ostanu opozicija.

„S obzirom na političku situaciju u kojoj se ne vidi dovoljan broj ideološki i programski srodnih stranaka sa kojima bi, u složenim okolnostima, mogla da preuzme odgovornost za vođenje države i grada, doneta je odluka da DSS nastavi sa borbom za svoja politička opredeljenja kao opoziciona stranka u Narodnoj skupštini i Skupštini grada Beograda, sa punim uverenjem da upravo održani izbori predstavljaju samo jednu etapu ka preuzimanju odgovornosti za vođenje Srbije u budućnosti“, naveli su oni.

Oni su istakli da će se DSS „na zatrovanoj i ostrašćenoj političkoj i medijskoj sceni,  voditi načelom da opozicija vlasti ne znači biti opozicija državi i da je u Srbiji potrebno graditi mostove, a ne kopati rovove.“

Demokratska Stranka Srbije će u julu ove godine svečano obeležiti 30 godina od svog osnivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari