DSS: Podsećanje na Vučićevo obećanje 1

Demokratska stranka Srbije (DSS) upozorila je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vladu da „uznemirenoj javnosti“ duguju informacije o tome šta je do sada učinjeno da se obećanja ispune i pronađu i uhapse odgovorni za ubistvo Olivera Ivanovića i nasilje nad Markom Đurićem.

Prošlo je 2,5 meseca od kako je u Kosovskoj Mitrovici ubijen Ivanović i od kako je predsednik Republike obećao da će se ubice naći i da ćemo „ako to ne urade oni koji treba to da urade, mi to uraditi“, ističe DSS u saopštenju.

Ta stranka ukazuje da je Vučić ta obećanja dao i pored toga što je potpisivanjem Briselskog sporazuma 2013. godine prihvaćeno i u praksi sprovedeno povlačenje srpskih institucija sa Kosova i integrisanje srpske policije i pravosuđa u kosovsko.

Prošlo je sedam dana od brutalnog hapšenja i ponižavajućeg maltretiranja Đurića i nasilja koje su pripadnici specijalne jedinice kosovske policije izvršili nad Srbima i obećanja Vučića da će „svi koji su učestvovali u otmici Đurića odgovarati pred srpskim pravosuđem“, podseća DSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari