DSS: Prisustvo ROSU očekivano 1Foto: Logo

Prisustvo jedinica ROSU na severu Kosova i Metohije je logična i očekivana posledica kapitulantske politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, kojom su srpske bezbednosne snage, po Briselskom sporazumu, povučene sa Kosova i Metohije, ocenila je danas Demokratskoj stranci Srbije (DSS).

Jedinice ROSU nisu imale nikakvu potrebu da bilo kakvom akcijom upadnu,osvoje, zauzmu… Gazivode, kako se medijski spinuje. One su jednostavno došle, ušetale, jer strateški važne Gazivode voljom srpskih vlasti od 2013. godine nisu čuvane od strane srpske policije, navedeno je u saopštenju DSS.

Sem toga, prisustvo ROSU na Gazivodama je potpuno u skladu sa politikom i tvrdnjom Aleksandra Vučića izraženu rečima da „Srbija na Kosovu nema ništa“, dakle ni Gazivode.

Ako je predsednik Republike Aleksandar Vučić u nečemu bio u pravu, onda je to nedavno priznanje da je njegova kosovska politika doživela poraz. Častan političar tada podnosi ostavku, istaknuto je u saopštenju DSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari