DSS: Zatvaranje kampa nerazumno

Ostavite komentar


  1. U elitnom turističkom mestu u Srbiji, na Zlatiboru, otvoren kamp za obuku dece u vojnim veštinama, u vreme kada se Srbija sa toliko napora zalaže za mirno i diplomatsko rešenje Kosovskog problema. Slika koju svet može i da protumači kao priprema Srpske dece za rat. Veoma neprimeren i nezreo postupak osnivača, u ovom trenutku. Na sreću zatvoren je. Obuka u vojsci je sasvim doboljna za sticanje svog potrebnog znanja. Vojne škole, pružaju široko obrazovanje iz ove oblasti. Izviđački odredi su sasvim dovoljna obuka za prezivljavanje dece na slobodnom prostoru.

  2. Da je zakonito otvoren ne bi ga niko mogao zatvoriti „na reč“, zato ova „šaka jada“ od DSS ili neka se bolje informiše da ne bi davali blesava saopštenja za novine tek da se vidi da „imaju mišljenje“ ili ako stoje iza toga da je to zakonito neka naprave kamp pa i svoju decu neka uključe

  3. Nisam mogao čudu da se načudim da tako nešto postoji u Srbiji, pravi potez vlsti i predsednika što su zatvorili taj kamp.

  4. Sto se tice kampa moram reci da sluzbe koje se bave ovakvim vidom nisu odradile svoj deo posla. Svaka organizovana grupa koja boravi na odredjneom prostoru mora prijaviti svoje aktivnosti nadleznom drzavnom organu, posebno one grupe koje imaju uniformisanost u svojem delovanju. Sta je radio MUP. sta je radila BIA kroz svoj detasman . Ovde se sada spinuju stvari. KO su ljudi koji vrse obuke bilo koje vrste. Pa vi danas imate ljude koji vrse neke obuke, sa kojim licencama, koje su to licence, koji kriterijumi.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.