Dušan Janjić o video poruci Milana Radoičića: To je izjava vođe, poziv narodu da se ne brine 1Foto: Medija centar

Dušan Janjić iz Foruma za etničke odnose ocenio je je u emisiji N1 Studio Live da je cilj video snimka koji je snimio potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić upućivanje poruke srpskom narodu na Kosovu da će ga predvoditi. „To je poziv narodu da se ne brine. Da je on tu, da nema više progona Srba“, istakao je Janjić.

„Ne razumem predsednika šta će mu to da ne može da se doseti ko je Milan Radoičić. To nije jedan od, to je čovek sa imenom i prezimenom,, sa ozbiljnom karijerom u biznisu i potpredsednik Srpske liste. On je u kriznim situacijama, i pre Vučića, ranije, 2010. godine pomagao kada su Srbi organizovali barikade, predvodio je te akcije. Nije on slučajno izabrao na kome će da se slika. To je mesto gde su barikade bile neprelazne za međunarodnu zajednicu“, kazao je Janjić.

Pojašnjava da je termin „kontroverzni biznismen“, koji se vezuje za Radoičića smišljen odavno, kao i da označava biznismena za koga se vezuju razne finansijske malverzacije.

„Ne bi Radoičić došao u tu grupu. On bi, ako idemo na ozbiljnu klasifikaciju, čovek koji može da pripada „dubokoj državi“ Srbije. Ali, ne treba ga u javnim govorima potpisivati. On ima još neke poternice. Treba to procesuirati i tako pomoći čoveku, a ne fingiranje nekakvog hapšenja, kao na Kopaoniku. Ako je čovek zaslužan za duboku državu, zašto se igramo igara“, zapitao je Janjić.

Komentarišući samo poruku na video klipu, on je ocenio da je Radoičić poručio da će voditi srpski narod na Kosovu.

„Radoičić ovde ne nastupa ni kao kontroverzni biznismen, ni kao nepoznata ličnost. Ovo je izjava vođe. Poziv narodu da se ne brine. Da je on tu, da nema više progona Srba“, smatra Janjić i podeća na skorašnju najavu da će uskoro uslediti svojevrsna „Oluja“ za Srbe na Kosovu.

Ocenjuje da je obučen kao „neka vrsta parodije na Zelenskog“, ali napominje da je ovakva odeća moderna od pustinjskog rata u Iraku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari