Dušan Pavlović napustio pokret Dosta je bilo 1Foto: Dostajebilo.rs

Profesor Fakulteta političkih nauka Dušan Pavlović istupio je iz pokreta Dosta je bilo, saznaje Danas.

Pavlović je potvrdio tu informaciju za Danas i dodao da ostaje u poslaničkom klubu DJB u Skupštini Srbije.

„Ostajem u poslaničkom klubu DJB u Skupštini Srbije, jer tu zajedno sa ostalim kolegama i prijateljima želim da nastavim da se borim za institucionalnu reformu, demontažu parazitskog sistema, transparentnost javnih finansija i stručnost u javnim službama. Što se tiče stranke DJB, odlučio sam da više ne budem njen član. Stranka je počela da menja svoj ideološki profil i za moja ideološka uverenja se pomerila previše u desno. Bez obzira na to, siguran sam da ćemo i ubuduće sarađivati na smeni ove vlade”.

U februaru 2018. tadašnji lider pokreta Dosta je bilo, Saša Radulović, saopštio je da će Dušan Pavlović biti kandidat za gradonačelnika Beograda te odborničke grupe, ako lista DJB i Dveri na gradskim izborima dobije dovoljnu podršku građana. U žižu javnosti Pavlović se našao 2017. godine zbog tvita u kojem je objavio link za porno film uz komentar o budžetu. Pavlović je objasnio da se to dogodilo greškom i da mu to nije bila namera.

Dušan Pavlović na Fakultetu političkih nauka u Beogradu predaje savremenu političku ekonomiju sa teorijom javnog izbora, u zvanju vanrednog profesora, a na Univerzitetu u Gracu kao profesor po pozivu predaje kurseve iz ekonomskog razvoja i ekonomske i političke tranzicije u jugoistočnoj Evropi, navodi se, između ostalog, u njegovoj biograiji na portalu Dostajebilo.rs.

Pavlović je objavio više radova iz oblasti: Konsolidacija demokratskih ustanova u Srbiji posle 2000. godine (2007), Spisi iz političke ekonomije (2010), Teorija igara. Osnovne igre i primena (2015).

Knjigu „Mašina za rasipanje para“ napisao na osnovu iskustva stečenog tokom pet meseci u Ministarstvu privrede. To je insajderska priča iz kabineta ministra privrede Saše Radulovića 2013-2014. gde je bio savetnik ministra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari