Dva scenarija za predsedničke izbore

* Cena Nikolićevog povlačenja iz trke za drugi mandat i njegova javna podrška Vučiću neće biti mala
Šta nas čeka u političkoj 2017. godini

Ostavite komentar


  1. najbolje da se saša i vuk dogovore i da jedan od njih bude kandidat evropske opozicije, koji bi onda sigurno pobedio ovu nbesreću.

  2. Koja god varijanta bila u pitanju, treba presidentu Nikolicu dozvoliti jos jedan mandat lezanja na udobnom predsednickom kaucu. U prvom mandatu se "uhodavao u poslu" i sto je najvaznije zaposlio i udomio je uzu i siru porodicu tako da ce u drugom mandatu biti oslobodjen tih sitnica i totalno se posvetiti presidentskim poslovima. Ne dao bog da mali-Daca ili seprtlja Jeremic budu umesto Tome. Dacic se ne bi ni vracao iz Moskve, Bajatovica i drugarice mu "sa cvetom u kosi" Mire Markovic dok bi Jeremic zamisljao da je u Beogradu i dalje predsednik citavog sveta.

  3. A da li postoji varijanta u kojoj će građanima Srbije biti bolje? Sve opisane kombinacije odgovaraju samo SNS-u i u svakoj od njih Srbija gubi 🙁

  4. Vrlo dobra analiza. Glavna stavka je da u ovoj kampanji ne treba poci od rezultata prosle. Vlada nema neke rezultat sto se I vidi u standardu gradjana. Sa druge strane osnovna logika glasaca g. Vucica (ako ne on, ko drugi?) sada ima cak dva odgovora. Oni koji veruju da Srbija moze postati uredjena normalna prosperitetna drzava ce podrzati g. Jankovica a oni koji ne zele da Srbija bude banana drzava u medjunarodnom kontekstu I predmet potkusurivanja velikih sila ce izabrati g. Jeremica. Najvaznije je da ce te dve grupe da se sinergizuju na jednom od njih, ko god bude imao vise podrske. G. Nikolic sigurno ne moze ostvariti pobedu u prvom krugu a I g. Vucic ce to tesko postici. A u drugom krugu, bilo ko od njih gubi I od g. Jeremica I od g. Jankovica! Srecna nam Nova 2017!

  5. @nova godina
    ože li neko da mi objasni zašto se uporno nazivaju evropska opozicija kad je i vlast opredeljena za evrointegracije. Milim to može samo da im šteti jer bukvalno kažu glasačima
    ,,Mi se zalažemo za isto što i vlast glasajte za nas".
    Nek se usresrede na nešto drugo ovako samo mlate praznu slamu.

  6. AV će se sigurno kandidovati.Trenutno ubedjuje nevernog Tomu,da ga neće zaboraviti,kada postane predesednik…voleo bih da se kandiduje i da izgubi još u prvom krugu,slavio bih 10 dana…
    Srbijo,u pamet se,izadji na izbore.Pobedimo,da se ovi i svi njima slični,više nikada ne povampire…
    Pobedimo,da se vesele 90-te više nikada ne vrate…I nemojmo zaboraviti,ko je šta radio i pričao zadnjih godina..Nema amnestije…i nema anestezije…!

  7. Zaboravile ste Aleksandra Popovica predsednickog kandidata dss-a.
    Dokazao se kao ministar nauke od 2004. do 2007. godine u najuspesnoj vladi u novijoj srpskoj istoriji.
    Obrazovan, odmeren, kulturan, uz infrastrukturu koju dss ima po celoj Srbiji, mogao da iznenadi.

  8. AV:"Ne dam Gašića i Lončara!"-Dakle,imaćemo tandem za PreCednika!

  9. Skupštinska zdravica:-Ćutolozi/klimoglavci i zete moj,kad vas pogledam sve moj do mojega…

  10. kandiduj te se obojica podelite glasove u prvom krugu toliko ste bolji od drugih pa onda u drugom krugu jedan odustane i sve ostane isto, daj te nesto za ideju ne mogu da radim dzabe…

  11. Da bi se u srbiji uspostavio stabilan sistem potrebno je na mesto predsednika dodje Srećko Šojić. Posle prve godine treba raspisati nove izore i proveriti napredak srbije u političkom sazrevanju. Pored Srćka tu su još Žika Obretković, Piksi iz Knez Mihailove, i sl.

  12. Mnogi zaboravljaju da je Rusija stala iza kandidature Nikolica. Vucic ne sme da se zameri Putinu i na kraju ce ipak, mada nerado, i on i SNS podrzati Nikolica.

Ostavite komentar


Politika

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima 10

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima

Predsednik Kine Si Đingping je večeras, po dolasku u Beograd, poručio da mu je veiko zadovoljstvo što je u zvaničnoj poseti Srbiji "na srdačan poziv predsednika Aleksandra Vučića". Si je i u ime Vlade i naroda Kine "uputio srdačne pozdrave i najbolje želje prijateljskoj vladi i narodu Srbije" i izrazio uverenje da će poseta "biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima Kine i Srbije".

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.