Dve presude u korist Đilasa 1Foto: BETAPHOTO/ LUKA FILIPOVIĆ (Arhiva)

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da zamenik gradonačelnik Beograda Goran Vesić i glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučičević na osnovu dve presude dva različita suda moraju da isplate lideru SSP Draganu Đilasu 300.000 dinara zbog „samo jednog dela laži i uvreda kojima se služe u naručenom obračunu sa njim“.

U saopštenju se navodi da je Viši sud u Beogradu utvrdio da su potpuno neistiniti navodi u tekstu „Đilas opet ispao majmun“ sa podnaslovom u kome je navedeno da je Đilas „optužio Srbiju da u Ukrajini prodaje oružije kojim ubijaju Ruse!, Vučić dao dokaze da to oružije nije prodavala država a Đilas ćuti kao pi.ka“, jer Đilas nikada nije izrekao takvu tvrdnju. Sud je obavezao glavnog i odgovornog urednika Informera da Đilasu isplati 200.000 dinara, a u obrazloženju presude piše da je „ovakav način izveštavanja vulgarno vređanje i predstavlja kršenje apsolutno svih mogućih propisa i uzansi novinarske profesije“.

Stranka je navela da je Prvi osnovni sud u Beogradu obavezao zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da zbog povrede ugleda i časti Đilasu isplati iznos od 100.000 dinara.

Goran Vesić je kažnjen, jer je u intervju portalu „Espreso“ koji je objavljen pod naslovom „Đilasovci hteli da me ubiju“ optužio Đilasa da je ukrao osam miliona evra na Bulevaru kralja Aleksandra pri čemu takve tvrdnje „nije potkrepio nikakvim dokazom da je protiv tužioca (Dragan Đilas) pokrenut, vođen ili osuđujućom presudom okončan krivični postupak povodom tog događaja“.

Prvi osnovni sud je na bazi dokaza i izjava ocenio da je Vesić izneo netačne i neproverene informacija koje su „usmerena na ličnost tužioca“, navela je SSP .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari