Dveri: Dokazali smo krađu na referendumu 1foto FoNet Aleksandar Barda

Danas je u prostorijama Pres centra UNS održana konferencija za medije gde su predstavnici pokreta Dveri, kako kažu, predočili na koje sve načine je aktuelni režim krao na referendumu, navodeći da će protiv svih učesnika ove krađe biti podnete krivične prijave.

„Iako je NE na referendumu pobedilo u najvećim gradovima u Srbiji (Beograd, Novi Sad, Niš), Aleksandar Vučić je pre RIK-a izašao sa lažnim podacima o rezultatima na referendumu, što je bila očigledna poruka RIK-u da moraju naštelovati rezultate u tom smeru. Očigledna je bila krađa i na samim biračkim mestima i to tamo gde opozicija nije imala kontrolore. To pokazuju i sami zapisnici sa tih biračkih mesta, od toga da su na pojedinim izašli svi upisani u birački spisak (što je nemoguće) do toga da su rezultate u opštinske komisije nosili ljudi koji ne postoje u biračkim odborima“, kažu iz ovog pokreta.

Dveri u saopštenju navode, kako tvrde, neke od najočiglednijih primera krađe na referendumu:

1. Biračka mesta 12, 13 i 14 u Čačku: Biračka mesta koja se nalaze u istoj Mesnoj zajednici, jedno do drugog. Na BM 12 i 14 smo imali kontrolore i rezultat je sledeći – BM 12: DA 174, NE 254 glasa; BM 14: DA 241, NE 301 glas. Na BM 13 gde NISMO imali kontrolore rezultat je: DA 246, NE 187.

2. Biračko mesto 103, Beograd, Čukarica. U zapisniku stoji da je od kuće glasalo 119 osoba. Da su poverenici bili u svakoj ulici koja pripada ovom naselju morali su preći minimum 20 km. Da su bili na 60 adresa i da su se zadržali po 5 minuta, to bi bilo 300 minuta ili 5 sati ne računajući vožnju na koju mora otići minimum sat vremena. Komisija je morala pre polaska da pripremi potvrde, listiće, koverte, a za ovu proceduru takođe je trebalo minimum sat vremena. Komisija nije mogla izaći na teren pre 12 časova! Ovo nije ni teoretski moglo da se izvede!

3. Biračko mesto broj 44 u Sjenici. Visoka izlaznost (59%) i pobeda opcije DA (96,4%). Zapisnik predala osoba koja nije bila član biračkog odbora, pod imenom Željko Jerinić.

4. Biračko mesto broj 12, grad Šabac. Van glasačkog mesta glasalo 180 birača.

5. Biračko mesto broj 60 u Sjenici: Upisan 771 birač, glasao 771 birač, što znači da je izlaznost bila 100%. Od toga za opciju DA 99.47% birača.

6. Biračko mesto broj 18, selo Lalinovac, opština Lebane. Prvi glasač koji je ubacio listić je istovremeno predsednik biračkog odbora, što nije dozvoljeno. Izlaznost na ovom BM je bila 95%, a za opciju DA glasalo je 100% izašlih.

7. Biračko mesto broj 25, opština Bojnik: Za opciju DA glasalo 98,67%. Jedna osoba potpisala sve članove biračkog odbora.

Pokret Dveri kažu da je referendum pokazao da su građani Srbije rekli jasno i glasno NE Aleksandru Vučiću i njegovom režimu, a 3. aprila to NE će se potvrditi i na izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari