Dveri i Zavetnici o predizbornom okupljanju u Smederevu: Nova era na srpskoj poltičkoj sceni 1Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

Predstavnici pokreta Dveri i stranke Zavetnici su u Smederevu istakli da je njihovim predizbornim okupljanjem počela nova era na političkoj sceni, te da će presudno uticati na formiranje buduće vlasti.

Na tribini „Nacionalnog okupljanja“ su naglasili i značaj podrške poljoprivrednicima i očuvanja tradicionalnih i porodičnih vrednosti kao i Kosova i Metohije u sastavu Srbije, saopštile su Dveri.

Lider Dveri Boško Obradović je kazao da proglašenjem predizborne saradnje tog pokreta i stranke Zavetnici nije započelo „samo nacionalno okupljanje“ svih, kako je naveo, „patriotskih i državotvornih opozicionih snaga, već i nova era na srpskoj političkoj sceni“.

„Posebno naglašavam da je ulazak dvojice univerzitetskih profesora Miloša Kovića i Ratka Ristića u politiku vest godine“, istakao je Obradović, piše u saopštenju.

Rekao je da je „formiranjem državotvornog bloka patriotske opozicije“ dobijena druga najjača politička opcija u državi, te ocenio da je ona „ozbiljna konkurencija i alternativa“ vlasti.

Smatra i da će oni „presudno uticati na formiranje buduće vlasti na svim nivoima“.

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski je ocenila da je „nacionalno okupljanje i savez koji je osnovan druga politička snaga u zemlji“.

Prema njenim rečima, oni neće odustati „dok ideja ne bude pobedila“.

„Pružili smo otpor 1914, ’41. i ’99. onima koji su želeli da menjaju karakter Srba – pružićemo ga ponovo“, kazala je Djurdjević – Stamenkoviski.

Pozvala se, u tom kontekstu i na istorijska dešavanja iz perioda Karadjordja.

„Kao što je Karađorđe uzeo ključeve grada Smedereva posle četiri veka ropstva, tako ćemo i mi ključeve Srbije vratiti u ruke srpskog naroda“, kazala je ona.

Učesnici tribine su kritikovali i ekonomsku politiku vlasti, te se zalažili za veću podršku domaćim privrednicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari