Koji su uslovi Dveri i Zavetnika za postizbornu koaliciju sa Srbija protiv nasilja u Beogradu? 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Radomir Lazović, kopredsednik Zeleno-levog fronta i prvi na listi koalicije Srbija protiv nasilja na republičkim izborima izjavio je nedavno da ta koalicija zajedno sa Novim DSS i POKS, odnosno koalicijom Dveri i Zavetnika, u ovom trenutku, prema raspoloživim istraživanjima, ima deset odsto više glasova u Beogradu od SNS i SPS zajedno.

Nedugo potom, Lazović je rekao i da će nakon izbora ukazati prilika za ljude iz desnice da pokažu na kojoj su strani – onoj koja je protiv ili za režim Aleksandra Vučića.

Boško Obradović lider Dveri rekao je juče da ne postoji šansa da koalicija Dveri i Zavetnika posle izbora sarađuje sa Srpskom naprednom strankom.

Na pitanje o saradnji sa listom Srbija protiv nasilja posle izbora, on je rekao da su, naravno, raspoloženi da razgovaraju o formiranju jedne nove vlasti na svim nivoima, ali ne po svaku cenu.

„Naši uslovi su naš program i saradnja samo s onima koji su spremni da ga prihvate“, rekao je Obradović.

Imajući u vidu da su Novi DSS i POKS već saopštili da je koalicija sa Srbija protiv nasilja u Beogradu neupitna, s obzirom na to da je reč o lokalnim temama pa tako pitanje Kosova izmiče ovom nivou saradnje, postavlja se pitanje kako na to gledaju iz koalicije Dveri i Zavetnika.

Odgovarajući na pitanje Danasa o tome koje su “crvene linije” za postizbornu saradnju sa Srbija protiv nasilja u Beogradu, Boško Obradović odgovara na sledeći način: “Naša koalicija Nacionalno okupljanje ima izuzetnog kandidata za gradonačelnika Beograda – prof. dr Ratka Ristića”.

– Lično smatram da je on najbolji kandidat opozicije u celini i da bi bio najbolje rešenje za Beograd da bi se prevazišle podele i grad poveo novim i zdravim putem. Mi smo spremni za formiranje buduće vlasti u prestonici samo sa onima koji prihvataju program Za.Beo.Grad koji je Ristić predstavio – kaže Boško Obradović.

Koji su uslovi Dveri i Zavetnika za postizbornu koaliciju sa Srbija protiv nasilja u Beogradu? 2
M.Ilić

Upitan da li je uslov za saradnju sa Srbija protiv nasilja da gradonačelnik bude Ratko Ristić, Obradović kaže da to nije uslov, “već najbolje rešenje po našem mišljenju”.

– Sve ostalo zavisi od glasova Beograđana na izborima i postizbornih dogovora – zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari